Comencen les obres del carrer del Doctor Barraquer

La reconversió en plataforma única del carrer del Doctor Barraquer el talla al trànsit fins al setembre. El carrer de Miquel Tort agafarà les seves funcions: es convertirà en la via de sortida de l’aparcament del Mercat i acollirà els Encants del divendres.

La vorera està aixecada i l'asfalt té bonys // Jordi Julià

L’actual vorera del carrer Doctor Barraquer està aixecada i l’asfalt té bonys // Arxiu — Jordi Julià

Aquest dilluns 3 de juliol es talla al trànsit el carrer del Doctor Barraquer en el tram entre la plaça del Mercat i el passeig del Terraplè. Començaran els treballs previs a les obres per fer aquest carrer de plataforma única, amb l’asfalt al nivell de la vorera. L’actuació estava planificada per començar abans però la renúncia de l’empresa adjudicatària ha fet allargar l’inici des del maig fins al juliol. Es volia evitar que coincidís amb les obres per fer la plaça de la Creu de plataforma única, però la diferència serà només de dies: l’altra obra començarà a finals de setmana o a principis de la que ve.

El tall del carrer Doctor Barraquer fa canviar el sentit de circulació dels carrers del voltant per seguir garantint l’accés a l’aparcament soterrat de la plaça del Mercat. Així, per arribar a l’aparcament es seguirà fent com fins ara: pel carrer de Rubió i Ors i el carrer de Rafael Casanova. En canvi, per sortir s’ha canviat el sentit del carrer de Rafael Casanova entre la plaça del Mercat i el carrer de Miquel Tort, i també el mateix Miquel Tort: ara aquest carrer serà la via de sortida cap al passeig del Terraplè.

D’altra banda, les parades del mercat ambulant dels Encants del divendres que es col·locaven al carrer del Doctor Barraquer es traslladen al carrer de Miquel Tort mentre durin les obres. Això tallarà al trànsit el carrer Miquel Tort els divendres entre les 6 del matí i les 4 de la tarda. L’Ajuntament de Molins de Rei donarà una plaça a l’aparcament del Mercat a totes les persones amb un gual afectat mentre durin les obres.

Està previst que els treballs durin fins a mitjans del mes de setembre, just a punt per a la Festa Major. El mateix temps d’execució tindrà la reforma de la cruïlla de la plaça de la Creu, que tallarà la circulació a tots els carrers que es troben en aquest punt però no implicarà el canvi de sentit d’altres carrers, ja que tots els que queden tallats es convertiran en carrers de doble sentit perquè es pugui seguir accedint als guals. A causa de les obres, el MolinsBus seguirà desviat pel carrer de la Verge del Pilar, un recorregut que es va iniciar amb la reforma del tram final del carrer de Baix.

Recomanacions personalitzades