Molins de Rei opta a veure reconegudes les seves plantes dins el projecte Viles Florides

Un jurat decidirà quina distinció atorga a les flors i les plantes de Molins de Rei, després que s’hagi unit al projecte de Viles Florides. Això implica un compromís a millorar els espais verds. 

Ja s'ha indicat als accessos que Molins de Rei és una Vila Florida // Jordi Julià

Ja s’ha indicat als accessos que Molins de Rei és una Vila Florida // Jordi Julià

Entre una i cinc Flors d’Honor, com si fossin les estrelles d’un hotel. Aquest és el reconeixement a què opta Molins de Rei després d’haver-se adherit al projecte Viles Florides, promogut per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya (CHOC).

Unir-se a aquest projecte implica, d’entrada, el compromís de la vila a “treballar per a la transformació dels seus espais públics a través de l’enjardinament i la millora dels espais verds”, afirma l’Ajuntament. De moment, s’han instal·lat cartells accessos de Molins de Rei que indiquen que és una Vila Florida.

Però, sobretot, voldrà dir que el jurat de Viles Florides emetrà un veredicte el proper mes de setembre sobre l’estat dels espais verds de Molins de Rei i amb el qual quedarà inclòs dins els 86 municipis que formen part d’aquest projecte, la majoria dels quals (44) tenen només dues Flors d’Honor. Són tan sols cinc els que tenen quatre flors d’honor, la màxima categoria fins ara perquè ningú ha arribat a les cinc.

Part del nou contracte de jardineria

El jurat ja ha visitat Molins de Rei per emetre el veredicte però també per “constatar la millora que ha experimentat el municipi amb l’entrada en vigor del nou contracte de jardineria, segons l’Ajuntament. De fet, ser part d’aquest projecte formava part de les condicions del nou contracte. Per formar part d’aquest projecte s’han de pagar 200 euros i, durant el primer any, aniran a càrrec de Moix, l’empresa que gestiona la jardineria molinenca.

“Amb aquest nou contracte i l’adhesió a Viles Florides busquem fer un salt qualitatiu en la gestió de la jardineria urbana”, assegura el regidor d’Espai Públic, Miguel Zaragoza (PSC). Volen aconseguir-ho potenciant la sostenibilitat, amb espècies que necessitin menys aigua, esporga menys agressiva i incorporant eines i vehicles ecològics.

En canvi, Carme Madorell (CDC) ha demanat la implicació dels molinencs fent una crida a reforçar-ho “millorant l’aspecte dels seus balcons, perquè una vila amb flors és una vila molt més agradable, atractiva i cívica”.

 

Recomanacions personalitzades