Els espais de gimnàstica i escalada estaran a punt al novembre del 2018

La Zona Esportiva Ricard Ginebreda incorpora dos esports més en la seva tercera fase, que també ampliarà les graderies del camp de futbol. L’Ajuntament estudia una quarta reforma per donar servei al tennis taula i a l’atletisme però no dóna detalls. 

Image de la zona on s’ampliarà la graderia i s’instal·larà un nou espai per la gimnàstica i l’escalada // Jose Polo

El barri del Canal segueix convertint-se en l’epicentre dels esports sense tant ressò mediàtic. Després de l’arribada de l’halterofília i el judo a la Zona Esportiva Ricard Ginebreda, l’espai sumarà la gimnàstica i l’escalada al novembre del 2018, segons ha assegurat l’Ajuntament de Molins de Rei aquest dilluns en roda de premsa.

Les obres de la tercera fase de la Ricard Ginebreda, una instal·lació excepcional a Catalunya pel fet de reunir esports d’aquestes característiques, ja s’han licitat i requereixen una inversió d’1,7 milions d’euros. 1,3 són a càrrec de l’Ajuntament i 400.000 euros a càrrec de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB)

A més, aquesta actuació significa l’ampliació de les graderies del camp de futbol de l’Atlètic Incresa, que passaran a ocupar tot l’ample del terreny de joc excepte la zona destinada al bar. Concretament, hi haurà 132 seients més.

També es crearà una zona d’aparcament nova amb capacitat per a 58 places en el que suposarà l’enderroc, definitiu, dels històrics vestidors del CER Incresa, coneguts per la seva forma de torre. “La instal·lació deixa de donar l’esquena al barri”, ha considerat el regidor d’Esports, Xavi Paz (PSC).

L’actuació afecta a una superfície d’urbanització de 2.093 m2. L’espai dedicat a la gimnàstica serà de 588,62 m2 i el de l’escalada, amb rocòdrom i escalada de blocs, 66,85 m2. “Són unes instal·lacions de primera”, ha assegurat l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC). Els tècnics de l’AMB, responsable de l’obra, han dialogat amb les entitats responsables dels dos esports per fer les instal·lacions consensuant els criteris.

Recreació de la zona de gimnàstica // Ajuntament de Molins de Rei

Atletisme i tennis taula esperaran a una quarta fase 

Preguntat per Viu Molins de Rei sobre la situació de dos esports que han vist endarrerida la seva arribada al nou equipament, l’atletisme i el tennis taula, Xavi Paz ha assegurat que s’està “treballant en una quarta fase de la Zona Esportiva Ricard Ginebreda”. El regidor d’Esports ha indicat que tant l’atletisme com el tennis taula tindran el seu espai al barri del Canal i, a més, ha afegit que aquesta quarta fase “podria ser més ambiciosa”.

“Ara per ara no estem en disposició d’avançar més informació”, ha assegurat Paz. Així doncs, aquests esports segueixen sense tenir un calendari clar sobre les seves noves instal·lacions. De la mateixa forma que el tennis taula fa les seves activitats sense problemes a l’Escola Alzina, des del Club Atletisme Molins de Rei es porta reivindicant, des de fa anys, un espai digne per a la pràctica del seu esport que ara per ara no tenen.

Recomanacions personalitzades