L’Ajuntament liquida el pressupost 2016 amb un superàvit de 3,4 milions d’euros

El govern municipal diu que les xifres avalen una bona gestió i l’oposició torna a assegurar que hi ha un excés de prudència en l’elaboració de pressupostos i mostra sorpresa de les seves modificacions dos mesos després de l’aprovació. 

D’esquerra a dreta: Xavi Paz, Joan Ramon Casals i Ramon Sànchez en roda de premsa // Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei ha liquidat el pressupost municipal de 2016 amb un romanent de tresoreria de 3.475.388 euros, segons ha informat el govern municipal format per CDC i PSC.

Mentre la sociovergència ha assegurat que aquestes xifres són la mostra d’una bona gestió, l’oposició ha tornat a valorar, com ho porta fer durant els últims anys, que el superàvit és debut a una excessiva prudència en matèria d’inversions. Aquest romanent ha significat un canvi del pressupost del 2017 només dos mesos després de la seva presentació, aprovat al passat ple municipal.

“Aquest ajuntament és solvent i creïble en matèria econòmica”, ha afirmat rotundament el regidor de Finances, Ramon Sànchez (CDC), en roda de premsa. “Demostrem, una vegada més, bona gestió seguint criteris de prudència”, ha valorat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC). “Estem aconseguint no haver de recórrer sempre a l’endeutament perquè tenim recursos propis per invertir”, ha afegit el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC).

L’exercici de l’any passat s’ha tancat amb 857.898 euros de resultat pressupostari ajustat, 1.999.042 euros de capacitat de finançament i 2.080.538 euros d’estalvi net. Pel que fa al deute, el consistori té, a data de 31 de desembre de 2016, 16.562.393 euros de deute viu (ràtio de 57,80%). És una xifra superior a la del 2015, quan la ràtio era de 54,53%. La sociovergència té previst tancar el 2017 amb un 56,6%. Ara bé, aquest percentatge era del 80,6% l’any 2011, quan el pacte entre CDC i PSC va arribar al govern municipal.

D’aquest romanent de tresoreria, l’Ajuntament invertirà una part a diferents projectes. La inversió més gran serà a expropiacions i indemnitzacions (480.248 euros), seguida per les indemnitzacions als veïns de Sant Pere de Romaní (246.464 euros). També es farà una substitució de les canonades de la planta de biomassa després dels últims problemes, es farà manteniment a l’antic institut Lluís de Requesens, es continuarà amb les obres del museu municipal i es milloraran els locals de les associacions de veïns, entre altres accions.

Des d’Iniciativa per Molins de Rei-MES s’ha assegurat que la sociovergència gestiona l’Ajuntament “com si fos una empresa”. ERC s’ha mostrat “sorpresa” per una modificació del pressupost “només dos mesos després de la seva aprovació” i Molins Camina ha insistit que amb el romanent de tresoreria “s’atén urgències que ja es sabien des de fa molt de temps”.

La modificació del pressupost ha estat aprovada amb els vots a favor de PSC, CDC i la CUP i l’abstenció de la resta de formacions polítiques.

 

Recomanacions personalitzades