L’Ajuntament repeteix els pressupostos participatius per barris

La principal novetat és que cada persona només podrà fer una proposta. Es mantenen els 250.000 euros d’inversió. 

Imatge de la roda de premsa de presentació del SOM BARRIS 2017 // Ajuntament de Molins de Rei

Després de la primera experiència de pressupostos participatius per barris, on van votar 565 veïns (un 2,5% del cens), l’Ajuntament de Molins de Rei organitza la segona edició d’aquest procés de participació ciutadana.

Sota el nom de SOM BARRIS 2017, no hi haurà gaires novetats respecte el 2016. Tot i que el pressupost municipal ha crescut 5,38% respecte l’any passat i la partida destinada a inversions és 1,5 milions d’euros més gran, la quantitat d’inversió per aquest projecte continuarà en 250.000 euros, que es reparteixen entre els 13 barris del municipi.

El repartiment de dotació econòmica entre els diferents barris i les delimitacions continuaran sent les mateixes. També els criteris per poder votar: ser major de 12 anys empadronat a Molins de Rei i estar inscrit prèviament al Registre de Participació Ciutadana.

Tanmateix, la principal novetat és que aquest any cada persona que participi només podrà realitzar una proposta i, en cap cas, més d’una. A més, els terminis també varien. Les aportacions d’idees es podran fer via telemàtica o amb les butlletes que hi ha als locals de les associacions de veïns, a l’Oficina d’Atenció Ciutadana i als instituts fins al pròxim 31 de març. A mitjans d’abril l’Ajuntament farà públiques les propostes que se sotmetran a votació ciutadana. Seran un màxim de sis per barri i sempre hi haurà una feta pel consistori i una segona feta per l’associació de veïns.

Segons l’alcalde de Molins de Rei, Joan Ramon Casals (CDC), amb aquest projecte s’aconsegueix “complir amb el compromís de fer millores de proximitat i de fer-les escoltant activament a la gent de Molins de Rei”. Per la seva banda, segons el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), ha demanat que la gent incorpori la participació ciutadana “al seu dia a dia i no com un fet excepcional”. A més, la regidora de Participació, Laura Soto (CDC), ha recordat que a mitjans de maig s’anunciaran les inversions guanyadores i es començarà la seva execució “amb l’objectiu d’enllestir-les sempre que es pugui dins del mateix any”.

Repartiment de la inversió per barris

Riera Bonet / Carretera20.000 euros
Les Conserves / Carretera24.000 euros
L'Àngel / Torrent Hospital15.000 euros
Bonavista/ Torreny / Fonts dels Casats26.000 euros
Can Graner4.000 euros
Riera Nova - La Pau20.000 euros
La Granja25.000 euros
Centre Vila52.000 euros
Pont de la Cadena26.000 euros
El Canal26.000 euros
Barris de muntanya12.000 euros
TOTAL250.000 euros

 

Recomanacions personalitzades