La sociovergència denuncia que la Generalitat “no compleix els compromisos” amb la llar d’avis

El govern format per CDC i PSC recorda que la Generalitat de Catalunya es va comprometre l’any 2006 a construir una nova residència i a concertar 100 places públiques. 

Xavi Paz i Joan Ramon Casals durant una ofrena floral a Rafael Casanova // Arxiu — Jose Polo

L’Ajuntament, governat per CDC i PSC, assegura que la construcció d’una nova residència d’avis a Molins de Rei és “competència exclusiva” de la Generalitat de Catalunya i, a més, indica que el govern català “fins el moment no ha atès els compromisos adquirits en aquest àmbit”, segons afirma el consistori a través d’un comunicat.

Segons la sociovergència, la Generalitat no fa realitat el que va prometre a “diversos governs de l’Ajuntament” des de l’any 2006, quan el tripartit liderat pel PSC comandava el govern català. “Convé recordar que entre aquests compromisos incomplerts des de l’any 2006 hi ha la construcció d’una residència per part de la Generalitat (amb cessió de terreny inclosa que després va ser retornat) i la concertació de fins a 100 places de residència públiques a l’Ajuntament”, denuncia el govern municipal.

“Tot i aquests incompliments, l’actual govern municipal ha seguit insistint per aconseguir les places de residència a la vila i, en darrera instància, per poder gaudir d’una residència nova”, assegura el consistori encapçalat pel ara també diputat al Parlament de Catalunya per Junts pel Sí, Joan Ramon Casals.

Entre 10 i 20 places al 2017

Segons assegura la sociovergència, en els seus últims compromisos la Generalitat ha assegurat que durant l’any 2017 es concertaran “entre 10 i 20 places” de residència per a gent gran noves. A més, en els següents dos anys – 2018 i 2019 – es concertaran “fins a 50 places més”. Això sí, amb la condició que s’aprovin els pressupostos de la Generalitat. “Amb aquestes noves 50 places i les 25 places que ara tenim concertades a la llar d’avis Josep Mestre, l’Ajuntament podrà desenvolupar una nova residència”, asseguren.

Molins de Rei va demanar durant el passat mes de gener una reunió amb el director general de Protecció Social de la Generalitat de Catalunya. Encara que aquesta reunió encara no s’ha produït, l’Ajuntament està “segur” que la Generalitat “mantindrà els actuals compromisos” amb el consistori.

Suport a la PARM

Imatge de l’última concentració de la PARM // Jose Polo

A través del mateix comunicat, l’Ajuntament ha manifestat el seu “ple suport” a les accions de la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM), que el passat divendres va fer una concentració i ha entregat 3.700 signatures a la Generalitat.

“El govern municipal considera que les reivindicacions de la Plataforma són complementàries a les accions que des de fa temps”, assegura la sociovergència sobre la PARM.

Recomanacions personalitzades