Molins de Rei surt al carrer per reclamar una residència d’avis

La Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM) organitza una manifestació i entrega 3.700 signatures a la Generalitat per reclamar un espai per a la tercera edat. 

Imatge de la concentració // Jose Polo

Ja fa anys que Molins de Rei té un problema amb la falta de places per accedir a una residència d’avis dins del municipi. I fa uns mesos es va crear la Plataforma d’Afectats per la Residència de Molins de Rei (PARM).

Fins al moment, les seves accions havien estat una recollida de signatures amb gran èxit, la presència al ple municipal per explicar els seus anhels i, sobretot, el boca a boca.

Però divendres 17 de març han fet un pas endavant. Han sortit al carrer a les 12 hores, i amb una concentració a l’Ajuntament que va reunir a un centenar llarg de persones, s’han fet més visibles públicament. “Era necessari fer-nos visibles, escenificar la força d’un grup de persones, estem molt contents per l’afluència de gent”, ha assegurat una de les portaveus de la PARM, Judith Herrera, després de l’esdeveniment. “És una reivindicació de l’any 2006, quan no es va poder fer uns motius que mai hem pogut aclarir i la plataforma va crear-se ara fa un any perquè vam percebre que moltes persones reclamen una residència”, ha explicat.

Una persona signant a favor de la residència // Jose Polo

“Actualment la Generalitat té concertades 25 places a Molins de Rei, que se situen a l’antiga residència, aquesta és la principal trava”, ha argumentat la molinenca. “Fer una construcció nova amb 25 places no és possible, es necessiten com a mínim 80”, ha reconegut.”Una plaça privada costa més de 2.000 euros i no volem això”, ha etzibat.

“Hi ha llistes d’espera de dos i tres anys, la gent es veu obligada a marxar del poble”, ha indicat Herrera. “Necessitem que la Generalitat ens concedeixi les places, els terrenys per fer la residència ja està reservat”, ha recordat en referència al solar del costat del CAP de la Granja, on actualment hi ha un aparcament.

Tot i ser conscient que és un projecte “a llarg termini”, Herrera ha sentenciat que “Molins de Rei es mereix una residència com cal”. “L’Ajuntament i la Generalitat han de posar-se les piles”, ha advertit la membre de la PARM.

La PARM ha fet entrega de 3.700 signatures a la Generalitat on explica les seves reivindicacions. És una quantitat molt remarcable per una ciutat de 25.000 habitants, similar a la que va aconseguir la reivindicació a favor de la incorporació a la zona 1 de transport públic.

Judith Herrera durant el seu parlament // Jose Polo

 

 

Recomanacions personalitzades