Júlia Fernàndez: Per una Carretera per a tothom, l’opció B és la millor solució

Comencen les votacions per escollir l’opció que reformarà la Carretera, i nosaltres vista la manipulació que n’han fet Convergència i el PSC en el procés de participació, animem a la gent a votar per l’opció B.

Júlia Fernández (Iniciativa) durant un ple municipal // Jose Polo

Tanmateix denunciem, igual que han fet la resta de grups de l’oposició, l’estratègia emprada pel govern municipal, d’incloure una opció (la A), que cap dels experts contractats pel propi consistori municipal aconsella i que ni es plantejaven (el mateix Alcalde ho ha reconegut públicament). Aquesta maniobra obliga a posicionar-nos per tal de transformar la carretera cap a un model més proper al segle XXI, la B, que no la proposta imposada pel govern, la A, que deixa un altre cop la Carretera tal i com està:  com una via de pas més propi del segle passat.

Nosaltres apostem per una altre model; així ho vam explicar durant la campanya electoral de les passades eleccions, que inclou la integració de l’Avinguda de Barcelona i de València com un carrer més del centre vila, pensada per a les persones i la mobilitat sostenible, allunyant-la de l’actual pas del trànsit en direcció al Polígon Industrial el Pla.

Hem sigut proactius, vàrem presentar una moció al ple municipal (26 de maig del 2016) perquè es demanés a altres institucions supramunicipals (Generalitat, Diputació, ATM, AMB ), que elaborin un nou traçat pel tramvia sense deixar de passar per Molins de Rei i que assumeixin la construcció d’un nou vial que permeti dirigir el trànsit del Polígon al Pont de 4 camins.  I tot i que la moció va ser aprovada per unanimitat, els moviments del govern municipal per aconseguir activar a les institucions no han passat de converses informals. Com gairebé sempre, en aquest govern es treballa més bé la imatge (el quedar bé) que per donar resposta al futur a mig i llarg termini de la vila.

I si no n’hi havia prou en no fer res pel model actual de la carretera, apareix l’anunci de l’alcalde sobre la participació en la consulta de botiguers de la Vila encara que no estiguin censats, passant olímpicament del reglament de la consulta, imposant nous criteris, que per suposat no s’havien consensuat…  era tan gran la manipulació i es veia tant el llautó que finalment, a causa de la pressió de l’oposició i de l’escàndol que suposava, van tenir que rectificar sobre la marxa, convertint la participació d’aquests botiguers en un registre d’opinió que no serà vinculant i que serà sols perquè puguin opinar, però que no comptarà per la consulta.

Totes aquestes manipulacions d’un procés que havia de ser completament democràtic, demostren de manera molt clara quin es l’objectiu del Govern Municipal : deixar les coses com estan i tant sols fer un “maquillatge” a la Carretera.

Malauradament ens costarà molts diners a tots plegats aquesta decisió incomprensible.

Per això, la gent d’ICV  ens hem tornat a mobilitzar, fent una crida a tota la oposició a actuar conjuntament i fer una proposta comuna per a evitar que el Govern Municipal  i determinats interessos minoritaris es surtin amb la seva, deixant una carretera insostenible un altre vegada per molts anys. Hem aconseguit consensuar que tots el grups polítics de l’oposició proposem una única opció: la “B”.

Entenem realment que la solució “B” es l’opció mes integradora, doncs garanteix la càrrega i descàrrega  de mercaderies , el pas dels autobusos i l’accés puntual en cotxe,  també assegura una correcta distribució de l’espai, permetent l’activitat comercial, els pas segur de les bicicletes protegides mitjançant un carril i unes amplies voreres  pels vianants.

Per aquestes raons, la gent d’ICV recomanem als vilatans i vilatanes que voteu  en el procés participatiu de la carretera i que trieu  l’opció “B”.  Perquè estem convençuts de que per assolir una carretera per a tothom, i ateses les circumstàncies, l’opció “B” és la millor solució.

Júlia Fernández es regidora d’Iniciativa per Molins de Rei – MES a l’Ajuntament de Molins de Rei

Recomanacions personalitzades