Les Jornades Tècniques aposten fort per l’agricultura ecològica

La seu de la Fundació Agrària s’ha tornat a omplir de gom a gom demostrant l’interès que desperta aquesta metodologia pels agricultors locals.

El professor Andreu Vila va explicar les bondats de l'agricultura ecològica - Marc Pidelaserra

El professor Andreu Vila va explicar les bondats de l’agricultura ecològica // Marc Pidelaserra

La Fundació Agrària va registrar per segon any consecutiu un ple absolut en la xerrada de les Jornades Tècniques Agràries, acte de la 166a Fira de la Candelera. L’agricultura ecològica va tornar a ser el tema central, atès l’èxit de les jornades de l’any passat. La xerrada va tornar a ser a càrrec de l’enginyer agrònom i professor associat de l’UPC, Andreu Vila, el qual va explicar les ombres de l’agricultura convencional i les llums de les pràctiques ecològiques.

En la presentació de l’acte, l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) va voler posar en valor el passat agrari tan de Molins de Rei com de la Fira de la Candelera i va afirmar que “la fira ha de ser l’aparador i el catalitzador per tirar endavant i posar en valor la vostra feina”. Per la seva banda, el primer tinent d’alcalde Xavi Paz (PDC) va indicar que “per sort aquí i en l’àrea metropolitana es poden tenir productes de km.0” i va esperonar a la pagesia a seguir aprenent i innovant.

En la xerrada pròpiament dita, Andreu Vila va explicar que la majoria de malalties i problemes hídrics que pateixen els cultius del Baix Llobregat es deuen a que s’han “deixat d’escoltar i conèixer les plantes” i va demanar “més proactivitat i professionalitat” per tal d’evitar l’ús de tants fertilitzants minerals químics, “que ofeguen el sòl”. Vila va carregar contra els “tecnoentusiastes, que creuen que hi haurà qualsevol aparell o innovació tècnica que ho resoldrà tot”.

L’endemà de la ponència, les Jornades Tècniques Agràries van cloure amb una sessió per portar a la pràctica l’explicat en la sessió tècnic. Vila, expert en horticultura ecològica, es va encarregar d’explicar sobre el terreny com es fa el control del sòl. Una activitat que va permetre dotar d’eines i coneixements als agricultors vinguts de diferents punts del Baix Llobregat.

[sam id=”55″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades