L’agricultura ecològica omple fins la bandera la Fundació Agrària

L’agricultura ecològica ha estat la protagonista de les Jornades Tècniques Agràries de la 165a Fira de la Candelera, jornades que es recordaran per l’èxit rotund de participació. La cura i l’atenció a la terra, mitjançant el control del reg, l’adob i la vegetació, les claus per millorar els cultius de la zona.

Agrícola

Sala plena durant les jornades tècniques agrícoles // Marc Pidelaserra

Sala plena durant les jornades tècniques agrícoles // Marc Pidelaserra

Una cinquantena de persones han omplert fins la bandera la Fundació Agrària durant la ponència sobre agricultura ecològica que s’hi ha realitzat en motiu de les Jornades Tècniques Agràries de la 165a Fira de la Candelera. La xerrada ha estat a càrrec de l’enginyer agrònom i professor associat de l’UPC, Andreu Vila, el qual ha aclarit què és exactament l’agricultura ecològica i perquè és beneficiós recuperar-la.

Vila ha explicat que contràriament al que es pensa, l’agricultura ecològica “no és tornar 150 anys enrere, sinó usar els valuosos coneixements del passat i present per tractar millor la terra“. Vila, en una ponència farcida de tecnicismes però alhora molt pedagògica, ha identificat el principal problema que pateix la terra del Baix Llobregat: massa fertilitzants químics. Els anys d’industrialització de l’agricultura han fet mal al sòl del parc Agrari, fent-lo massa compacte i poc ric en microorganismes i nutrients bàsics per la fortalesa dels vegetals que s’hi planten. Vila ha explicat que “amb un millor control de l’adob, de la vegetació del sòl i del reg, les collites no patirien tantes malalties i milloraran el seu rendiment“. Les explicacions se seguien amb extrema atenció per tots els assistents, que fins i tot seien al terra de la Fundació Agrària.

L’endemà de la ponència, les Jornades Tècniques Agràries van cloure amb una sessió per portar a la pràctica l’explicat en la sessió técnica. Andreu Vila, expert en horticultura ecològica, es va encarregar d’explicar sobre el terreny com es fa el control del sòl. Una activitat que va permetre dotar d’eines i coneixements als agricultors vinguts de diferents punts del Baix Llobregat.
[sam id=”53″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades