Montse Ribé i Karra Elejalde posen l’accent molinenc als Premis Gaudí

Ribé guanya el seu segon Gaudí gràcies als efectes visuals de la pel·lícula Un monstre em ve a veure, mentre que el basc ha estat premiat com a millor actor secundari pel film 100 metros.

Montse Ribé i la resta de guanyadors del premi als millors efectes visuals // Acadèmia del Cinema Català

La novena edició dels Premis Gaudí, que organitza l’Acadèmia del Cinema Català, ha reconegut al talent molinenc per partida doble. Per una banda, la dissenyadora, escultora i maquilladora Montse Ribé ha guanyat el seu segon premi Gaudí pels efectes visuals de la pel·lícula Un monstre em ve a veure, dirigida per Juan Antonio Bayona i que ha estat la gran triomfadora de la novena edició de la gala. El film s’ha endut 8 guardons, entre els que destaquen el de millor pel·licula de parla no catalana i el de millor director.

Per altra banda, el molinenc d’adopció Karra Elejalde s’ha endut el premi a millor actor secundari gràcies a la seva interpretació a la pel·lícula 100 metros. “Em fa molta il·lusió, es molt bonic i pesa. M’agrada que els premis pesin, va ironitzar l’actor basc en el discurs d’agraïment del premi.

La molinenca Montse Ribé es va fer famosa mundialment quan va rebre el premi Oscar al millor maquillatge per la pel·lícula El Laberinto del Fauno, de Guillermo del Toro, i duu una exitosa trajectòria al capdavant de l’empresa DDT FX, que li ha suposat molts premis. Dóna la casualitat que Ribé, com a membre de l’Acadèmia del Cinema Català, va ser l’encarregada de dissenyar el guardó que ja ha rebut en dues ocasions.

Karra Elejalde amb el Gaudí al millor actor secundari - Acadèmia del Cinema Català

Karra Elejalde amb el Gaudí al millor actor secundari // Acadèmia del Cinema Català

L’actor alavès Karra Elejalde duu una llarga trajectòria en el món de la interpretació, amb pel·lícules exitoses com Airbag o Biutiful, tot i que el gran èxit li va venir de la mà d’Ocho apellidos vascos. Elejalde té residència a Molins de Rei i guarda una relació estreta amb la ciutat, on darrerament ha realitzat el pregó de la Fira de la Candelera.

Tan Ribé com Elejalde poden repetir reconeixement però en aquesta ocasió a nivell espanyol, ja que també estan nominats als Premios Goya, per la mateixa feina en les mateixes pel·lícules.

Recomanacions personalitzades