L’AMB proposa que tots els municipis de l’àrea passin a formar part de la zona 1

El pròxim dilluns l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) farà una proposta a 18 municipis, entre els quals Molins de Rei, perquè passin a formar part de la primera corona tarifària amb la intenció d’afavorir l’ús del transport públic i reduir la contaminació. 

L'Estació de Renfe de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

L’Estació de Renfe de Molins de Rei // Ajuntament de Molins de Rei

Després d’anys de reclamacions i mobilitzacions, la zona 1 pot arribar a Molins de Rei gràcies a la contaminació. El pròxim dilluns 23, l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) proposarà a 18 municipis, entre els quals Molins de Rei, que s’integrin a la primera corona tarifaria per tal de fer més atractiu (i barat) l’ús del transport públic i així animar a més gent a deixar el cotxe aparcat, segons va avançar El Periódico i han confirmat a Viu Molins de Rei fonts de l’AMB.

Segons va anunciar el vicepresident de mobilitat de l’AMB, Antoni Poveda, durant el segon consell de mobilitat de l’entitat, es realitzarà una trobada amb aquests municipis per proposar-los aquesta i altres qüestions. La voluntat de l’AMB és acordar amb els governs locals quines són les mesures més adequades per resoldre el problema de l’alta contaminació.

Així doncs, la mesura està supeditada a que aquesta sigui una de les accions pactades entre els municipis i l’AMB per reduir la contaminació. “Estem en un veritable punt d’inflexió i hem de fer passes valentes, amb el màxim consens dels diferents agents implicats”, va expressar Poveda a través d’un comunicat.

D’aquesta manera, el que no s’ha aconseguit mitjançant un criteri econòmic, a través de la T-Mobilitat que ha patit múltiples retards, sembla que es pot aconseguir amb el criteri mediambiental. I és que l’AMB està impulsant un seguit de mesures per tal de reduïr dràsticament la contaminació causada per la quantitat de trànsit que hi ha entre Barcelona i els municipis del voltant.

Targeta verda metropolitana

La proposta estrella que es va debatre en aquets consell de mobilitat de l’AMB és la targeta verda metropolitana. L’ens supramunicipal aprovarà properament oferir un nou títol de transport totalment gratüit durant tres anys a tots els ciutadans que decideixin desballestar el seu cotxe, que ha de tenir més de 10 anys i estar considerat com a vehicle contaminant.

D’aquesta manera, l’AMB espera animar a la gent a que jubili els seu vehicles oferint una possibilitat de transport més atractiva. Els ciutadans que s’acullin a aquesta iniciativa han d’adquirir el compromís de no comprar cap altre vehicle en els sis mesos següents d’haver estat beneficiats amb la targeta verda.

L’AMB també està estudiant altres mesures per afavorir notablement la mobilitat sostenible, com és el projecte Bicivia, de construcció de grans vies per a bicicletes entre municipis, i el projecte de gestió de park&ride, una xarxa d’aparcaments metropolitans ubicats al costat d’estacions ferroviàries, perquè els conductors aparquin el vehicle privat i accedeixin al centre en transport públic.

 

Recomanacions personalitzades