La PAH de Molins de Rei abandona la Taula Local d’Habitatge per “inoperància”

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Molins de Rei ha anunciat que deixarà d’assistir a les reunions de la Taula Local d’Habitatge, després de considerar que “tot va massa lent o per voluntat o per inoperància”. El col·lectiu deixa la porta oberta a tornar-hi si el govern municipal els garanteix que la Taula esdevindrà més efectiva.

Activistes de la PAH davant de la sucursal del BBVA // Jose Polo

Activistes de la PAH davant de la sucursal del BBVA // Arxiu — Jose Polo

Dos anys després de la creació de la Taula Local d’Habitatge, una comissió de treball derivada del Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica per tal d’afrontar i resoldre els problemes habitacionals de la població, un dels membres fundacionals de la mateixa ha decidit plegar. La PAH de Molins de Rei no assistirà més a les reunions de la Taula coma mesura “d’alerta i pressió”, tal i com explica en un comunicat.

La Plataforma d’Afectats per la Hipoteca de Molins ha decidit abandonar aquesta comissió de treball municipal al·legant que ” costa d’entendre com alguns compromisos adquirits fa molt de temps no els fem efectius” i confessen que fins i tot l’Ajuntament els transmet que “tot va massa lent”. Segons la PAH, aquesta lentitud ja sigui “per voluntat o per inoperància” és poc favorable a que el col·lectiu segueixi “malgastant temps i energia en comissions municipals”.

La PAH explica en el comunicat que des dels seus origens a Molins de Rei  han passat “interlocutors en la regidoria d’Habitatge que han dit molt però han fet poc”, i que tot i que ara comparteixen més criteris amb l’actual regidor, Pep Puiggarí (PSC), dubten “que sigui efectiva la seva voluntat davant del propi alcalde i de la voluntat del govern”, que forma CDC amb PSC. En aquest sentit, critiquen que el consistori no hagi iniciat mesures concretes amb les entitats financeres que tenen pisos buits tancats al municipi.

Tot i això, la PAH de Molins de Rei no tanca la porta del tot a treballar a la Taula Local d’Habitatge, això sí sempre i quan l’Ajuntament els garanteixi que la comissió “amb decisió i valentia afronti els problemes i les injustícies socials de molta gent”, sentencien a través d’un comunicat.

Recomanacions personalitzades