L’Ajuntament crearà zones taronja per fomentar la rotació als aparcaments

A la plaça dels Països Catalans s’instal·larà la primera zona taronja de Molins de Rei: places d’aparcament gratuïtes limitades a dues hores de 9 a 21h. L’hora d’arribada s’indicarà amb disc horari o apuntant-ho en un paper. Si funciona, s’estendrà a la plaça de la Llibertat i el Poliesportiu Municipal.

Un tros de l'aparcament de la plaça dels Països Catalans serà la primera zona taronja de Molins de Rei // Jordi Julià

Un tros de l’aparcament de la plaça dels Països Catalans serà la primera zona taronja de Molins de Rei // Jordi Julià

Una de les queixes més reiterades a Molins de Rei és la falta d’aparcament. Les 265 places de zona blava no són suficients i en molts punts costa trobar lloc per posar el cotxe. Per solucionar-ho, en comptes de posar més zona blava, l’Ajuntament de Molins de Rei ha preferit estalviar-se el “rebuig” que segons l’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC) genera la zona blava i crear una zona d’un nou color: taronja.

De fet, només es canvia el nom a un concepte que ja existia, la zona blanca: 191 places gratuïtes de rotació al solar de Ca n’Iborra, que d’aquí poc podria haver de tancar. Igual que a la zona blanca, la zona taronja aplicarà el mateix concepte de la zona blava però sense haver de pagar si no es sobrepassa el límit de dues hores. L’objectiu és el mateix: facilitar la rotació dels vehicles. Això sí, en comptes d’haver d’anar al parquímetre, n’hi haurà prou amb posar un disc horari dient l’hora en què s’ha arribat, o bé escriure l’hora a mà en un paper.

L’objectiu: facilitar les compres en cotxe

Passades les dues hores els vehicles seran multats, però el control en aquest cas l’haurà de fer directament la Guàrdia Urbana. La regulació només serà entre les nou del matí i les nou de la nit, ja que l’objectiu és, sobretot, facilitar que la gent de fora vingui a comprar en cotxe i puguin “arribar, estacionar, gaudir del municipi i fer les compres”, segons el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC), que també vol que la nova zona “faciliti aparcar a prop dels equipaments”.

L'alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), el primer tinent d'alcalde, Xavi Paz (PSC) i el regidor de Mobilitat, Miquel Zaragoza (PSC) a la presentació de la zona taronja // Jordi Julià

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz (PSC) i el regidor de Mobilitat, Miquel Zaragoza (PSC) a la presentació de la zona taronja // Jordi Julià

L’alcalde, Joan Ramon Casals (CDC), ha assegurat que aquesta mesura pensada per facilitar l’aparcament dels cotxes “fomenta una mobilitat més sostenible” argumentant que “es redueix la mobilitat derivada de donar voltes buscant aparcament”. Preguntat sobre si els veïns es poden sentir discriminats, diu que “també sortiran beneficiats perquè els serà més fàcil trobar aparcament a les nits”. També apunta que és una mesura contemplada al Pla d’Acció Municipal.

La prova, a la plaça dels Països Catalans

La primera zona taronja s’estrenarà el 14 d’octubre. Serà a un tros de la plaça dels Països Catalans: entre el carrer Verdaguer i el carrer del Pare Manyanet, que ara no està regulat i sol estar ple. Els aparcaments que hi ha al costat, al passeig de la Pau i per damunt del carrer Pare Manyanet, seguiran sense regulació. Si funciona, l’Ajuntament estudia posar-ne a la plaça de la Llibertat i al Poliesportiu Municipal.

 

 

Recomanacions personalitzades