L’Ajuntament també tanca el pou d’aigua de l’Urgellet per superar els límits de Diuron

Després que l’Ajuntament hagués hagut de clausurar el pou del Pla per la presència de nivells d’una substància tòxica lleugerament alts, ara ha hagut de clausurar l’altre pou d’aigua del municipi, el de l’Urgellet. Contràriament, el pou del Pla ja es pot tornar a obrir, recuperant la pressió de l’aigua. 

L’Ajuntament va tancar el pou d’aigua del Pla després de trobar-hi nivells lleugerament alts de Diuron, un herbicida que s’usava en labors agrícoles majoritàriament i que és prohibit. Des d’aleshores, l’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) va prendre mostres d’aigua als dos pous del municipi, a dos dipòsits, a dues fonts públiques i a diferents aixetes. Mentre que els nivells registrats als dipòsits, fonts i aixetes estan per sota del normal (el màxim permès és 0’100 micrograms/litre), els nivells de Diuron continuen alts al pou del Pla (0,094 micrograms/litre) i, a més, per sobre dels límits permesos al pou de l’Urgellet. Davant d’aquesta situació, l’Ajuntament ha decidit tancar el pou de l’Urgellet i utilitzar exclusivament l’aigua procedent de la xarxa d’Aigües Ter-Llobregat (ATLL) i del pou del Pla.

L’Ajuntament està treballant conjuntament amb l’ASPCAT per esbrinar l’origen del increment dels nivells de Diuron als pous i, si s’escau, emprendre les mesures legals oportunes, atès que es tracta d’un producte prohibit des de l’any 2008. Paral·lelament, l’Ajuntament ha informat que el pou d’aigua del Pla torna a estar en funcionament i tots els habitatges de Molins de Rei tornen a tenir la pressió d’aigua normal. Les darreres analítiques preses en diferents aixetes i fonts del municipi certifiquen que l’aigua és absolutament potable i apta per a tot tipus d’usos.

Tots els habitatges de Molins de Rei han recuperat la pressió d’aigua habitual després que s’hagi tornat a activar el bombeig d’aigua del Pla. A més, el consistori ha aprofitat aquests dies per prendre mesures correctores i fer actuacions a la xarxa de distribució per evitar que es repeteixin baixades de pressió.

Recomanacions personalitzades