Aturat el pou d’aigua del Pla al trobar-hi nivells d’herbicida lleugerament alts

L’Ajuntament ha aturat el bombeig d’aigua des del pou del Pla com a mesura preventiva després que l’Agència de Salut Pública de Catalunya hi hagi trobat nivells lleugerament alts d’un herbicida. Tot i això no hi ha cap tipus de risc de salut per la població.

L'entrada al camí que porta al pou del Pla, que l'Ajuntament ha decidit aturar

L’entrada al camí que porta al pou del Pla, que l’Ajuntament ha decidit aturar

L’Agència de Salut Pública de Catalunya ha descobert, en un control rutinari, uns nivells lleugerament per sobre dels recomanables d’un component tòxic a l’aigua del pou del Pla. L’Ajuntament ha informat que tot i que no hi ha cap risc per la salut de les persones, perquè el component tòxic no és nociu si no és ingerit en grans quantitats, ha decidit aturar el bombeig del pou preventivament.

D’aquesta manera alguns habitatges puntuals situats entre la via del tren i el riu poden notar aquests dies una baixada de pressió en el subministrament d’aigua després que s’hagi canviat el funcionament de la xarxa de distribució i s’hagin utilitzat dipòsits alternatius al pou del Pla.

L’Agència de Salut Pública de Catalunya han detectat a l’aigua procedent d’aquest pou uns nivells de diuron lleugerament per sobre els recomanables. El diuron és un herbicida que es fa servir per eliminar males herbes, especialment a l’agricultura i també a les vies del tren. Tot i que està categoritzat com a producte nociu per les persones, no resulta tòxic si no se’n fa una ingesta en grans quantitats.

Tot i que la recomanació de l’Agència de Salut Pública era diluir l’aigua del pou amb aigua nova per rebaixar els nivells, l’Ajuntament ha decidit tancar el pou del Pla amb caràcter preventiu i servir aigua des dels altres dipòsits, a l’espera de tenir resultats de més anàlisis. Un cop es tinguin els resultats definitius, es faran públics i quan s’hagi resolt la incidència es recuperarà la normalitat del servei.

L’Ajuntament ha remarcat que l’aigua que se subministra a la població és potable i es pot utilitzar per a tots els usos sense excepció.

Recomanacions personalitzades