Corals i cançó protesta per commemorar el Dia de la Dona

La música protagonitza els actes institucionals de celebració del Dia De la Dona amb l’actuació de la Coral Les Veus del Dilluns i el grup Borraz con Zeta. 

La Coral Les Veus del Dilluns actuant a la plaça de l'Ajuntament // Jose Polo

La Coral Les Veus del Dilluns actuant a la plaça de l’Ajuntament // Jose Polo

L’Ajuntament va organitzar el 8 de març dos actes, un al migdia i un al vespre, amb la intenció de commemorar el Dia de la Dona. A les 12 del migdia una actuació de la Coral Les Veus del Dilluns, acompanyada d’una xocolatada Casal de la Dona, va tenir la capacitat de reunir un bon grapat de persones a la plaça de l’Ajuntament.

L’acte de la tarda va ser més minoritari i no va tenir la capacitat d’atreure el públic. Algunes regidores de diferents partits polítics van llegir públicament el manifest redactat amb motiu de l’ocasió, aprovat durant el passat ple municipal. Hi va haver assistència de tots els partits polítics menys la CUP, que va preferir assistir a l’acte no institucional organitzat per algunes entitats.

Borraz con Zeta actuant a la plaça de l'Ajuntament // Jose Polo

Borraz con Zeta actuant a la plaça de l’Ajuntament // Jose Polo

Va ser la música de Borraz con Zeta, un grup de cantautors molinencs, el que va animar la trobada. Mitjançant unes lletres compromeses, gairebé de cançó protesta, van fer reflexionar els assistents sobre la societat que els envolta.

Entre cançó i cançó es van fer els parlaments. Acompanyats de la regidora d’Igualtat, Jessica Revestido, van parlar el primer tinent d’alcalde, Xavi Paz, i l’alcalde, Joan Ramon Casals. Paz va incidir en el “camí per recórrer” que encara té la societat cap a la igualtat i, per la seva banda, l’alcalde Casals va marcar l’objectiu d’arribar a la “igualtat salarial” i va fer una denúncia pública de la “violència masclista” hores després de conèixer la detenció d’un violador en sèrie de Molins de Rei que actuava a Barcelona.

L’Ajuntament de Molins de Rei destinarà un total de 12.500 euros durant el 2016 a polítiques d’igualtat. El pressupost total del consistori és de 28.505.482,83 euros. Alguns partits de l’oposició han criticat que la xifra és pobre. Des del govern municipal (CDC i PSC) s’argumenta que aquesta quantitat de diners és la que està destinada per a la regidoria en concret però que les polítiques d’igualtat s’apliquen de forma transversal en totes les àrees.

Recomanacions personalitzades