Júlia Fernández (Iniciativa) s’estrena al ple defensant els serveis públics i el dret a decidir

La nova regidora d’Iniciativa-MES, Júlia Fernández, jura el càrrec per “imperatiu legal” i defensa els serveis públic i el “dret a decidir” sobre la independència de Catalunya durant la seva primera intervenció.

Júlia Fernández finalitzant la seva intervenció // Jose Polo

Júlia Fernández finalitzant la seva intervenció // Jose Polo

“Sí, ho prometo per imperatiu legal i per propi convenciment treballar per un poble més sostenible, més just i solidari i pel dret a decidir de Catalunya”, aquestes van ser les primeres paraules de Júlia Fernández, la nova i única regidora del grup municipal d’Iniciativa-MES. Fernández es va estrenar durant el passat ple municipal del mes de febrer substituint Pere García, candidat a les municipals on els ecosocialistes van patir una veritable davallada, després de la seva dimissió. Un relleu, anunciat fa mesos, que s’ha acabat culminant ara.

Durant la seva estrena, Fernández va estar acompanyada en tot moment per la plana major d’Iniciativa per Molins de Rei. A la sala es podien veure diferents companys del partit i exregidors com Sergi Conde o Lluís Carrasco. Una mostra que la nova regidora sí que compta amb el suport de tota l’executiva del partit, que segurament la guiarà durant els primers mesos, sempre complicats, i a més quan ets a l’oposició i sense companys de partit en la Sala de Plens. “Represento un grup de persones honrades compromeses amb la societat i la gent del carrer”, va dir al principi de la seva intervenció.

Fernández, infermera de professió, va fer de la defensa dels serveis públics i la crítica a les retallades l’eix vertebrador del seu discurs. “Vull ajudar a reconduir tantes polítiques antisocials que hem hagut de patir al llarg d’aquesta perversa crisi”, va assegurar l’ecosocialista. “Les mesures del govern català per afrontar la crisi presenten una clara desviació ideològica i han tingut i encara tenen conseqüències en la població”, va dir apuntant als governs anteriors de CiU i a l’actual de Junts pel Sí. “Treballarem per corregir les conseqüències d’aquests governs conservadors”, sentenciava.

En un discurs on també va anomenar les diferències de gènere, la defensa de l’escola pública, l’estalvi energètic o la disponibilitat per confluir amb altres forces d’esquerra entre altres temes, Fernández va indicar que defensarà “el dret a ser consultats per decidir el futur de la nostra nació”, en referencia a la situació política en l’eix nacional que viu Catalunya. Va acabar assegurant que està “oberta al diàleg”, i és que la unió de les forces d’esquerres de Molins de Rei per poder assaltar el govern municipal és un dels principals objectius del seu grup polític.

 

Recomanacions personalitzades