Més de 200 molinencs donen suport als imputats pel 9N

Gairebé 250 persones s’han reunit a la plaça de l’Ajuntament per mostrar el seu desacord davant la imputació d’Artur Mas, Irene Rigau i Joana Ortega pel procés de participació ciutadana del 9 de novembre. La concentració ha acabat amb crits d’independència.

Unes 250 persones han omplert la plaça // Elisenda Colell

Unes 250 persones han omplert la plaça // Elisenda Colell

Molts paraigües i algunes estelades han fet acte de presència davant de l’Ajuntament de Molins de Rei en resposta a la crida que havien fet les entitats independentistes. El motiu: demostrar que tant el president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, com l’exvicepresidenta Joana Ortega o la consellera d’Educació en funcions, Irene Rigau, no mereixen ser imputats per haver organitzat la consulta sobre la independència de Catalunya del 9 de novembre.

“En un país democràtic el que no pensaríem mai és que algú hagi de ser jutjat i imputat per posar les urnes” ha sentenciat l’alcalde, Joan Ramon Casals (Convergència). Davant del consistori també ha intervingut el president de l’ANC a Molins de Rei, Albert Rodríguez, que ha titllat d’“inadequades” les tres querelles als membres de l’executiu català. En el mateix sentit Rodríguez ha mostrat el seu suport al 9N, una tasca, ha dit, plantejada des de “criteris democràtics i cívics” i que va comptar amb una resposta “massiva” per part del poble.

De dreta a esquerra, Joan Ramon Casals, Albert Rodríguez i Sílvia Guillén // Elisenda Colell

De dreta a esquerra, Joan Ramon Casals (CiU), Albert Rodríguez (ANC) i Sílvia Guillén (ERC) // Elisenda Colell

Un centenar han fet cua per signar la carta de protesta // Elisenda Colell

Un centenar han fet cua per signar la carta de protesta // Elisenda Colell

En acabar els assistents han aplaudit amb crits d’independència. Una pancarta on s’hi podia llegir “Tots som 9N” cobria el balcó de l’Ajuntament. Prop d’un centenar de persones no han volgut marxar sense, abans, signar una carta adreçada al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, una acció simbòlica de les entitats independentistes. Al text s’expressa la voluntat del signant d’“arxivar” les causes obertes sobre Mas, Ortega i Rigau considerant que “posar les urnes” no pot ser un delicte.

A la concentració s’hi han pogut veure membres de les agrupacions locals de Convergència, Esquerra Republicana i la CUP. També hi ha assistit Pere Garcia, l’únic regidor d’Iniciativa per Molins de Rei i membre de l’ANC, i Manel Monllaó, de Moviment d’Esquerres. Des de l’ANC fan una crida a assistir a la seu del TSJC el dijous 15 d’octubre, per mostrar el “suport” cap a Artur Mas mentre declari. Una representació molinenca hi serà present.

Molins Camina, absent

El partit que agrupa Podemos, Procés Cosntituent i Equo a Molins de Rei, Molins Camina, ha emès un comunicat exposant el seus motius per no unir-se a la concentració. Tot i rebutjar les accions empreses per l’estat espanyol i defensant la “legitimitat” de la consulta del 9N, consideren que Artur Mas “escuda la seva gestió neoliberal i corrupta” en el procés independentista per tal de “seguir governant”. Al mateix temps, es neguen a compartir “espais de lluita” amb CDC, PP, PSC i Ciutadans, perquè diuen, són “responsables” de la crisi a Catalunya.

Recomanacions personalitzades