Més de 500 persones clamen a favor de la consulta del 9-N

La suspensió de la consulta independentista convocada pel 9 de novembre provoca la concentració de centenars de molinencs a la plaça de la Vila. Els manifestants embolcallen de groc la font de la plaça per fer visible la seva reivindicació. 

Més de 500 persones van concentrar-se a la plaça de l'Ajuntament contra la decisió del Tribunal Constitucional // CUP Molins de Rei

Més de 500 persones van concentrar-se a la plaça de l’Ajuntament contra la decisió del Tribunal Constitucional // CUP Molins de Rei

La intensa pluja de dimarts a la tarda va minvar mitja hora abans de les 7 de la tarda, hora prevista per a la concentració de la ciutadania en contra de la sentència del Tribunal Constitucional en la què es suspèn cautelarment la consulta sobre la independència de Catalunya convocada pel 9 de novembre.

La plaça de la Vila s’anava omplint a mesura que avançava l’acte i es va tenyir de groc amb les samarretes dels assistents. Aquest color, que fins ara representava la marea groga de la lluita contra les retallades, ha estat convertit pel moviment independentista en el símbol de la campanya política “Ara és l’hora”. Utilitzant el groc volen reclamar el dret a votar en la consulta i el van començar a utilitzar a Molins de Rei embolcallant amb plàstic la font de la plaça.

La manifestació al seu inici // Jose Polo

La manifestació al seu inici // Jose Polo

En total, més de 500 molinencs i molinenques van assistir a la mobilització de la plaça de l’ajuntament organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium Cultural i els partits polítics a favor de la consulta.

Toni de la Flor, coordinador de Molins per la Independència-ANC va ser l’encarregat de llegir el manifest llegit a les portes de tots els ajuntaments de Catalunya arran de la suspensió de la consulta. “Davant d’aquest episodi, els homes i les dones demòcrates d’aquest país expressem el nostre suport ferm a les institucions catalanes que han convocat la consulta per al dia 9 de novembre. Davant d’aquest intent d’emmudir-nos, la societat catalana diem ben fort: més democràcia”, va expressar amb èmfasi de la Flor. En aquest sentit, el manifest afirmava el començament de la campanya “Ara és l’hora” que qualifica com “la campanya política més gran que s’ha fet mai a Europa, amb cent mil voluntaris que arribaran a totes les cases”. El manifest conclou amb contundència que les urnes es posaran el 9-N tal i com es preveia.

Després de la intervenció de Toni de la Flor, els assistents cridaven i aplaudien al uníson “volem votar”.  “Votarem” i “independència” van ser les consignes que es van escoltar posteriorment per part dels assistents.

L’acte va acabar amb el cant dels Segadors, però abans l’alcalde, Joan Ramon Casals, va prendre la paraula per llegir els acords de la moció aprovada per 16 dels 21 regidors en el passat ple extraordinari defensant la consulta del 9 de novembre. Casals va ser present durant tota la concentració independentista tot i la situació que patien els carrers Rafael Casanova i Sant Antoni Maria Claret, on els efectes de la forta pluja caiguda a primera hora de la tarda provocaven problemes als veïns. Segons ha apuntat Casals a Viu Molins de Rei, va tenir temps d’atendre els problemes que es patien al municipi abans de sumar-se a la mobilització.

Recomanacions personalitzades