Marc Rebulà: Pacifiquem el Centre Vila, siguem valents

Marc Rebulà ERC Molins de Rei cuadratAquest estiu hem estat testimonis de les obres de millora del carrer Rafael Casanova, entre la plaça Margarida Xirgu i la cruïlla del carrer Molí. És evident que la millora en l’amplada de les voreres ha afavorit la mobilitat a peu dels veïns i veïnes de Molins de Rei, però seguim tenint el conflicte de la circulació de vehicles amb els desplaçaments a peu pel Centre Vila.

Com a conductor, quan m’he desplaçat pel carrer Major o el carrer Rafael Casanova, zones de prioritat peatonal, he tingut la sensació d’estar circulant fora de lloc, veient antinatural circular amb vehicle per aquests indrets. No heu tingut mai aquesta sensació?

Entenc que la peatonalitzacio d’aquests espais afavoreix, i molt, el creixement del comerç local, de la mateixa manera que millora els espais de desplaçament pels vianants, dotant-los d’una major seguretat i eliminant els riscos de la convivència entre el trànsit rodat i el moviment peatonal.

Des d’ERC sempre hem defensat la necessitat de poder crear una illa de vianants completa, peatonalitzant del tot la coneguda com a “ametlla comercial”, que engloba el carrer Major i el carrer Rafael Casanova, i així ho hem defensat durant els deu anys de negociacions per aconseguir aprovar el Pla de Mobilitat de la vila.

Veient el resultat d’aquest pla aprovat, queda palesa la sensació que no hem aconseguit convèncer la sociovergència que ens governa actualment. Totes les forces polítiques que estàvem a l’oposició durant el passat mandat apostàvem per aquesta peatonalitazció completa, però l’equip de govern va tirar pel dret (amb el vot de qualitat de l’alcalde) per imposar el seu model i per aprovar un Pla de Mobilitat que no ha aconseguit el consens òptim que hauria estat desitjable.

Creiem que aquest debat encara no està tancat, doncs per acabar de definir en quin model de vila ens volem moure hem de donar veu al conjunt de veïns i veïnes de Molins de Rei. Ara que aquest govern ha creat una regidoria de participació ciutadana, per què no la dotem de contingut i li encarreguem que organitzi una consulta per conèixer quin posicionament tenen els vilatans al respecte? Aquesta seria la fórmula més democràtica per acabar de tancar un debat que fa molts anys que està obert, de manera que aprofitem per demanar al nostre govern municipal que sigui valent i doti als vilatans dels instruments necessaris per tal de conèixer quin Centre Vila volem.

Marc Rebulà és regidor d’ERC a l’Ajuntament de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades