S’aprova el Pla de Mobilitat 10 anys després tot i el rebuig de l’oposició

L’equip de govern tira endavant el Pla de Mobilitat sense el suport de cap dels partits de l’oposició. Feia 10 anys que Molins de Rei estava obligat per llei a tenir aquest pla. Segons la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo, el document ajuda a organitzar estratègies de “mobilitat sostenible”. 

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

La circulació al Rafael Casanova es motiu de debat polític // Jose Polo

Ja fa 10 anys que Molins de Rei té més de 20.000 habitants i, per tant, està obligat a tenir un Pla de Mobilitat. Tot i aquesta obligació legal, han hagut de passar tres governs municipals per tal d’aprovar-se. No hi ha hagut manera, però, de trobar consens polític i la sociovergència molinenca que forma el govern l’ha tirat endavant sense el suport de cap dels partits de l’oposició. De fet, ha sortit aprovat pel vot de qualitat de l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), després de l’empat tècnic existent amb els vots a favor de PSC (5) i CiU (5) i els vots en contra de CUP (4), Esquerres per Molins de Rei (2) i Iniciativa (4). El PP, que ha donat suport a aquest govern en diverses ocasions, no ha votat perquè en el moment de la votació el seu únic regidor, Emilio Ramos, ja havia marxat de la sala de plens indignat per una moció en contra de les seves polèmiques declaracions.

El pla de Mobilitat consta de 8 blocs: vianants, bicicleta, transport públic, vehicle privat, places d’aparcament, accessibilitat als polígons industrials, distribució de mercaderies i un darrer de propostes transversals. Segons la regidora de Mobilitat, Anna Cantudo (PSC), és un document per “planificar la mobilitat del poble” amb l’objectiu de “traçar estratègies de mobilitat sostenible”. La mateixa Cantudo, durant el debat realitzat al ple municipal del mes de juny, ha lamentat la falta d’entesa amb l’oposició i ha assegurat que és “una llàstima que qui ha tingut temps de fer les coses ara les demani”. Fins i tot, la socialista ha titllat de “ridícul” el fet de trigar 10 anys en aprovar aquest pla. En el que portem de legislatura, s’han produït 18 reunions entre govern i oposició per tal de trobar punts d’entesa.

El Centre Vila, motiu de conflicte

El gran cavall de batalla i l’element predominant del debat entre les forces del govern i de l’oposició i que ha impedit arribar a un acord és la mobilitat del centre del municipi, l’anomenat Centre Vila. L’equip de govern ha proposat finalment una peatonalització parcial després de dures negociacions entre les dues forces del govern, on CiU era més partidària dels pas dels cotxes i el PSC estava més a prop de les tesis de l’oposició.

Sobre aquest tema, Roger Castillo, portaveu de la CUP, ha lamentat que “durant tots aquests anys de negociació CiU ha fet impossible l’illa de vianants” i ha defensat la peatonalització al 100% d’aquest punt de Molins de Rei. A més, ha proposat un carril bici que comenci al barri del Canal i acabi al barri de la Granja, entre altres propostes.

Iniciativa per Molins de Rei també s’ha mostrat partidària de la peatonalització del centre. “Volem un Centre Vila per a les persones”, ha dit el regidor Lluís Carrasco. L’ecosocialista ha afegit que “sense una disminució de l’ús del cotxe serà completament impossible complir els objectius ambientals del pla”.

Per la seva banda, Esquerres per Molins de Rei, en sintonia amb la resta d’oposició d’esquerres, també ha defensat que el centre del municipi sigui peatonal al complet. “Hem proposat crear l’illa de vianants completa en sis fases”, ha dit el regidor de la coalició independentista, Jordi Romeu, especificant que han intentat aconseguir aquest objectiu amb diversitat de propostes. “L’ombra del vehicle privat és molt allargada”, ha sentenciat l’experimentat regidor independentista.

Recomanacions personalitzades