Una multitud heterogènia de ciutadans reclama solidaritat amb els refugiats

Un centenar de persones es reuneixen a la plaça de la Creu per deixar clar que “cap persona és il·legal” davant el drama dels refugiats que escapen de Síria. Es comença a impulsar una plataforma solidària a Molins de Rei. Entre els assistents a la concentració, molinencs de diferents ideologies i edats. 

Espelmes sobre la plaça de la Creu // Jose Polo

Espelmes sobre la plaça de la Creu // Jose Polo

Molinencs de tendència molt diversa van reunir-se dilluns 7 de setembre a la plaça de la Creu per sumar-se a una concentració convocada a través de les xarxes socials sota el lema “cap persona és il·legal. Refugiades, benvingudes als Països Catalans”. Tot omplint d’espelmes la plaça, el centenar de persones van denunciar que Europa “no s’està portant bé” davant el drama humanitari dels refugiats que fugen de països en conflicte com Síria.

La principal reivindicació era clara: garantir el dret d’asil de les persones que escapen del seu país sota l’empara dels drets humans. Antònia Castellana, exalcaldessa i membre del Grup de Dones Les Heures, qui va ser l’encarregada de dinamitzar l’acte, va posar com a exemple el que es va fer durant la guerra dels Balcans, quan refugiats d’aquell conflicte van ser rebuts solidàriament a Catalunya. Arran de la trobada també es va posar sobre la taula la idea de crear una plataforma solidària amb els refugiats a Molins de Rei.

Moment de l'inici de la concentració // Jose Polo

Moment de l’inici de la concentració // Jose Polo

Durant l’acte es van llegir diferents lectures relacionades amb la temàtica, des de Joana Raspall a Luis Cernuda passant per Gabriel Zelaya. La concentració es va allargar durant poc més de mitja hora i, a més de per la seva innegable emotivitat, va estar marcada per l’heterogeneïtat de les persones que hi van participar. Hi havia gent de totes les edats, tant dones com homes, gent habitual dels moviments socials de Molins de Rei, però també ciutadans als quals els costa més mobilitzar-se.

També hi havia regidors de l’Ajuntament de Molins de Rei de partits com el PSC, la CUP, Iniciativa, ERC o Molins Camina. Tot i que el consistori s’ha pronunciat mostrant-se disposat a col·laborar amb aquesta causa, l’alcalde Joan Ramon Casals (CDC) no estava a la concentració, feta al mateix temps que un acte de precampanya de la candidatura Junts pel Sí, on va compartir protagonisme amb Oriol Junqueras i Raül Romeva entre altres.

Recomanacions personalitzades