L’Ajuntament “es posa a disposició de la Generalitat” per acollir refugiats sirians

L’Ajuntament de Molins de Rei ha fet públic que “es posa a disposició del govern català” per acollir persones refugiades que escapen del conflicte armat de Síria. L’oferiment va acompanyat de la preparació tècnica d’un dispositiu d’acollida temporal al municipi.

L'Ajuntament de Molins de Rei en una foto d'arxiu //  Jose Polo

L’Ajuntament de Molins de Rei en una foto d’arxiu // Jose Polo

A disposició de la Generalitat. Així es com presenta l’Ajuntament de Molins de Rei sobre la possible acollida de refugiats sirians al municipi. A diferència d’altres municipis de l’entorn com Sant Feliu de Llobregat que s’han adherit a la xarxa de ciutats refugi impulsada per l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, el consistori molinenc opta per una postura més institucional.

De fet, han enviat una carta a Colau però pel seu càrrec com a presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. Així mateix, també han enviat la missiva al director general per a la Immigració de la Generalitat, Xavier Bosch. A la carta, l’Ajuntament es posa a disposició de les institucions supramunicipals -Generalitat i Àrea Metropolitana- per acollir refugiats sirians.

De moment, més enllà d’informar de la seva predisposició a col·laborar, l’Ajuntament ja ha preparat a nivell tècnic un dispositiu que permetria acollir un grup de persones refugiades al municipi.

“No ens podem quedar de braços plegats davant el que estem veient cada dia pels mitjans de comunicació i per això hem decidit que Molins de Rei pugui donar acollida temporal a aquesta gent que s’ha vist forçada a deixar el seu país”, ha assegurat l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU). Per la seva banda, la regidora de Solidaritat i Cooperació, Jessica Revestido (PSC), ha destacat que “Molins de Rei ja ha demostrat moltes vegades la seva vessant més solidària i ara toca tornar a estar a l’alçada i fer de la vila un refugi segur i amable per aquelles persones que marxen d’un conflicte armat terrible”.

Recomanacions personalitzades