Albert Botran serà el número 5 de la llista de la CUP a les eleccions del 27 de setembre

L’exregidor molinenc Albert Botran serà el número 5 de la llista electoral de la CUP per Barcelona de cara a les eleccions del 27 de setembre. Botran ha estat avalat per un 67% dels prop de 4.000 militants i simpatitzants que han votat en un procés electoral que no ha estat lliure de polèmica.

Albert Botran demanant un ple més obert // Ajuntament de Molins de Rei

Albert Botran demanant un ple més obert // Ajuntament de Molins de Rei

El molinenc Albert Botran fa el pas a la política nacional pel 27 de setembre i tot sembla indicar que acabarà sent diputat, atenent que les enquestes donen entre 8 i 10 escons al partit de l’esquerra independentista. El que va ser un dels quatre regidors de la CUP a l’Ajuntament durant la passada legislatura, ara passa a ser el número 5 de l’equip de la CUP a les eleccions al Parlament de Catalunya.

Historiador de formació, Botran va ser un dels col·laboradors implicats en el naixement de la CUP a Molins de Rei. Actualment treballa a Òmnium Cultural i ha format part entre els anys 2009 i 2013 de l’òrgan director de la CUP. Ara el Secretariat Nacional de la CUP l’ha situat al número 5 de la llista per Barcelona. El precedeixen el periodista Antonio Baños, Anna Gabriel, Josep Manel Busqueta i Gabriela Serra.

Els simpatitzants i militants de la CUP han pogut votar durant els últims dies si compraven els cinc primers noms en un pack indestriable o optaven per altres opcions. El 67% dels 4.000 votants que han participat en aquest procés han avalat la opció de la llista dictada per la direcció del partit.

Una “tupinada” per Maymó

El procés de votacions no ha estat exempt de polèmica. Àlex Maymó, regidor de la CUP a l’Ajuntament durant els darrers vuit anys i company del grup municipal amb Botran al darrer mandat, s’ha queixat públicament del procés d’elecció. A les xarxes socials ha afirmat que es tracta d’una “tupinada” i que contradiu els estatuts de la organització.

La publicació a la xarxa social, Facebook, on Álex Maymó mostrava el seu parer // Elisenda Colell

La publicació a la xarxa social, Facebook, on Álex Maymó mostrava el seu parer // Elisenda Colell

Per la seva banda, Lurdes Quintero, molinenca resident a Valls -on ha estat regidora també durant el passat mandat-, no serà la cara visible per Tarragona però hi anirà de número 4.

Recomanacions personalitzades