El Refresc Solidari recull 1.500 quilos d’aliments per als més necessitats

Èxit de convocatòria de la primera edició del Refresc Solidari de Molins de Rei. Els organitzadors expliquen a Viu Molins de Rei que repetiran l’iniciativa. La plaça del Pati del Palau va ser una festa en una jornada marcada per l’esperit solidari. 

El 1r Refresc Solidari va recaptar més de 1.500kg d'aliments // Jose Polo

El 1r Refresc Solidari va recaptar més de 1.500kg d’aliments // Jose Polo

El primer Refresc Solidari va superar totes les expectatives i va aconseguir recaptar més de 1.500 kg d’aliments segons han informat els seus organitzadors a Viu Molins de Rei.  Tot un èxit en una jornada festiva i solidària organitzada per la Creu Roja, El Local i Cal Dit al Pati del Palau, on petits i grans van gaudir de les diferents activitats organitzades.

“Ha estat un èxit”, diu Carles Solé de Creu Roja Molins de Rei, una de les entitats organitzadores, en declaracions a aquest diari. “S’ha recollit molt més del que s’esperava”, confessa. I és que des de primera hora del matí fins al vespre centenars de molinencs i de persones d’arreu de la comarca es van apropar per fer la seva donació. “A Molins de Rei també es passa gana, no som un estel fora de l’univers i aquí hi ha persones que passen necessitats”, diu Solé, qui veu com el Punt de Suport a les Famílies que gestiona la seva entitat tindrà recursos per un temps.

La primera edició del Refresc Solidari va anar més enllà d’un gran recapte d’aliments i va aconseguir transmetre un esperit solidari i un gran ambient tot aplegant a una bona quantitat d’entitats com els Matossers o la colla de percussió dels Diables Infantils de Molins de Rei. “Jo avui he portat al meu fill aquí però no només per a que jugui sinó per a que aprengui els valors que s’han transmès “, diu Jordi Costa, de Cal Dit, en declaracions a Viu Molins de Rei.  “Fa poc més d’una setmana vaig visitar el local de la Creu Roja i estava ple de menjar, però pocs dies després ja no, això significa que fa molta falta”, explica Costa qui ha vist de primera mà com la pobresa també és present a la vila.“Tenim una crua realitat, no només a les televisions, també a Molins de Rei”, clou el molinenc.

La persona que va tenir la idea, Suli Lemkadem, d’El Local, explicava feliç i emocionat en declaracions a aquesta redacció: “Per a mi la imatge del dia és la gent col·laborant per donar-li un somriure a la gent que ho necessita”, declarava. Inflables i pallassos també van divertir als més petits. La jornada va aconseguir que una gran quantitat de persones, sobretot a la tarda, es quedés a la plaça per veure els diferents espectacles. “Hem estat solidaris, però també hem passat una gran jornada”, assegurava en Suli.

Aquesta presentació amb diapositives necessita JavaScript.

 Hi haurà un 2n Refresc Solidari

Després de l’èxit de l’esdeveniment els tres organitzadors coincideixen en que hi hauran més edicions del Refresc Solidari. “Sens dubte, hi haurà una segona edició” diu Solé que afegeix que “malauradament, fa molta falta”.

“Segur que hi haurà una segona edició i, a més, ho podrem organitzar tot amb més temps” diu Lemkadem amb ganes de tornar a organitzar un esdeveniment solidari. Costa explica que “farem més edicions periòdicament” però recalca que no han de anualment a la força. “Potser la propera és d’aquí a sis mesos” clou el molinenc. Tot i que encara no se sap quan, el que és segur és que l’experiència que ha aconseguit mobilitzar a part de la ciutadania de Molins de Rei per una causa solidària es tornarà a repetir.

Recomanacions personalitzades