Un intens aiguat primaveral inunda alguns punts de Molins de Rei

Diferents punts de Molins de Rei s’han inundat per un intens aiguat caigut en pocs minuts. El barri del Canal i els carrers Mancomunitat i Riera Mariona són els indrets més afectats. Terra i pols de les obres del barri de Les Guardioles s’han convertit en fang que ha tenyit una part del municipi.  

La cruilla del carrer Riera Mariona amb La Carretera inundada // Ferran Amigó

La cruilla del carrer Riera Mariona amb La Carretera inundada // Ferran Amigó

Les tempestes intenses produïdes en pocs minuts segueixen sent sinònim de problemes greus a Molins de Rei. Dilluns 15 al migdia un aiguat de més de 40 litres per metre quadrat s’ha convertit en una inundació que ha provocat el caos en alguns punts del municipi.

Aquesta vegada el Centre Vila, malmès en altres episodis similars, no ha estat el protagonista i ha drenat amb eficàcia. Els efectes s’han notat aquest cop a l’altra punta de Molins de Rei: terra i pols provinents de les obres del nou barri de les Guardioles s’han convertit en fang que, intensament, ha baixat des del barri en construcció fins ben entrat el barri del Canal.

Al voltant de les dues de la tarda el carrer Mancomunitat, que està cridat a ser la rambla principal del futur barri de Les Guardioles, estava completament inundat. L’aigua i el fang han baixat també pel carrer Pep Ventura. Els litres i litres d’aigua carregada de sorra i pols han anat tenyint de marró argila carrers com el Riera Mariona per acabar d’endinsar-se en el barri del Canal, on Menéndez Pelayo i Sant Isidre s’han vist afectats. La riuada de fang ha arribat fins la nova zona esportiva Ricard Ginebreda.

La gran acumulació d’aigua i fang al carrer Mancomunitat ha obligat a tallar-lo al trànsit i fins les 18:30 no s’ha pogut obrir. També s’ha tallat el Ramon y Cajal per la seva neteja durant menys d’una hora. La cruïlla del carrer Pompeu Fabra és un altre punt que s’ha vist afectat.

This slideshow requires JavaScript.

Després d’hores de feina, la Guàrdia Urbana, la brigada municipal, els Bombers de la Generalitat i l’ADF Puigmadrona-Olorda han aconseguit controlar la situació. Durant tota la tarda s’han quedat netejant les zones afectades, aconseguint amb esforç que la situació torni a la normalitat. Fins i tot l’empresa executora de les obres de Les Guardioles, que tenia el dia de festa amb motiu de Sant Antoni, patró dels constructors, han hagut de desplaçar-se a la zona per poder fer front a la situació provocada per la pluja.

Entre les principals incidències, l’aigua ha entrat en l’aula d’informàtica de l’escola Josep Maria Madorell però no ha anat a més. Els nens han marxat cap a casa “sense cap problema” un cop finalitzat l’horari lectiu, segons afirmen fonts del mateix centre. Alguns semàfors han deixat de funcionar pels efectes de la pluja. Segons l’estació meteorològica del situada a Bonavista, han caigut 47,8 litres per metre quadrat. Segons la situada a l’Estel, 46,4.

Recomanacions personalitzades