La CUP rebutja el cant de sirenes d’ERC i es quedarà a l’oposició

La CUP Molins de Rei anuncia que es quedarà a l’oposició durant la propera legislatura i tanca la porta a un govern format per CiU, ERC i la CUP. La formació liderada per Roger Castillo es compromet a ser propositiva si CiU i ERC governen en minoria però no donaria suport a la seva investidura.

Roger Castillo acompanyat de David Fernández i membres de la llista de la CUP Molins de Rei // David Guerrero

Roger Castillo acompanyat de David Fernández i membres de la llista de la CUP Molins de Rei en un acte de campanya // David Guerrero

La CUP manté la postura clara anunciada durant la campanya electoral: no formar govern estable ni amb CiU ni amb PSC per considerar que la sociovergència ha optat durant els darrers quatre anys per pactar pressupostos i aspectes importants amb el regidor del PP enlloc de negociar amb els altres partits de l’oposició.

Ho va deixar clar Roger Castillo a l’entrevista publicada en aquest mitjà pocs dies abans de les eleccions i ara des de la CUP ho remarquen, considerant que “els resultats electorals impedeixen construir un projecte rupturista, de radicalitat democràtica i independentista des del govern”. Per això, deixen clar que passaran els propers quatre anys a l’oposició, sense compartir projecte polític amb CiU o PSC. Si la sociovergència es reedita seran un cop més la principal força de l’oposició, des d’on esperen “visualitzar l’àmplia majoria independentista present al consistori”.

Després dels resultats del diumenge, ERC ha suggerit la possibilitat de formar un govern amb partits favorables a la independència, però d’aquesta manera la CUP tanca les portes i frena el cant de sirenes dels republicans. “No hi ha cap possibilitat de construir una majoria alternativa de govern que no compti amb la presència de CiU o PSC, per tant, la CUP treballarà per aplicar el seu programa polític des de l’oposició”, remarquen.

Apunten que CiU pot formar govern amb ERC si així ho acorden aquestes dues formacions polítiques ja que conformarien una majoria alternativa a la sala de plens amb 9 regidors, tot i que es quedarien en minoria a 2 regidors de la majoria absoluta. En cas de que es produís aquest pacte, la CUP els insta a “establir un diàleg constant per tirar endavant polítiques transformadores en favor de la vila”. Si és així, la CUP es compromet a ser propositiva, tot alertant que s’oposaran a qualsevol pacte d’estabilitat amb PSC i PP o a “qualsevol pacte que validi retallades en nom del procés sobiranista com ha fet ERC al Parlament”.

Per tancar també possibles rumors, la CUP deixa clar que no facilitarà la investidura de l’alcalde sortint d’un hipotètic pacte entre CiU i ERC ja que el proper dissabte 13 de juny votarà a Roger Castillo com alcaldable.

Oferiment per representar a l’AMI

La CUP, que ha informat de la seva postura a través d’un comunicat, deixa clar que complirà els compromisos expressats en el seu programa polític i a la campanya de l’ANC a la que es van adherir, “Els ajuntaments per la independència”. Per això, buscaran “visibilitzar l’àmplia majoria independentista de la vila en tots els àmbits possibles”, aprovant totes aquelles mesures que facin avançar cap a la independència.

En aquest sentit, la CUP es compromet a garantir la participació de l’Ajuntament a l’Assemblea de Municipis per la Independència (AMI), arribant a oferir que un dels quatre regidors del partit sigui que participi en nom del consistori en aquest organisme o d’altres que es puguin crear d’ara en endavant. No seria sorprenent ja que en la passada legislatura el representant de l’Ajuntament de Molins de Rei a l’AMI era també un regidor de l’oposició, Jordi Romeu d’Esquerres per Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades