La CUP organitza punts de trobada per elaborar el seu programa electoral

Membres de l’AEM, el CE Molins de Rei i persones a títol individual vinculades al món de l’esport molinenc participen al grup de treball de la CUP per elaborar el programa polític de les eleccions municipals en l’àmbit de l’esport. El principal partit de l’oposició vol elaborar part del programa a través d’una sèrie de trobades.

D'esquerra a dreta, Xavi Aros, Lídia Calomardo, Rubén Navarro, Asier Baiona, Alex Maymó i Sergi Sánchez // Elisenda Colell

D’esquerra a dreta, Xavi Aros, Lídia Calomardo, Rubén Navarro, Asier Baiona, Alex Maymó i Sergi Sánchez // Elisenda Colell

Representants de diverses entitats esportives de Molins de Rei com Cristina Vila, vicepresidenta de l’AEM, o Xavi Aros, coordinador de la secció d’handbol del CE Molins de Rei, però també persones que han estat vinculades a la pràctica esportiva local, com l’exentrenadora i exjugadora del CN Molins de Rei, Lídia Calomardo, o Rubén Navarro, vinculat a la pràctica de judo, van assistir a la taula de debat de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP) per tractar la temàtica esportiva.

Aquest és l’exemple de la manera de fer de la CUP per el·laborar part del programa electoral de les pròximes eleccions municipals. S’analitza un aspecte contret de la política local, en aquest cas l’esport i, tenint en compte l’opinió de les persones que hi estan implicades, s’incorporen idees i propostes al programa.

Tal com assegurava el membre del partit, Sergi Sánchez, la trobada va servir per “prendre contacte i ajudar a les entitats” entenent que el projecte polític de la CUP es basa en “les necessitats i mancances que es detecten al poble”. S’espera aconseguir aquesta interacció sobre altres temes amb la resta de punts de trobada que s’organitzaran.

A la xerrada es va recalcar el dinamisme i el fort creixement que té l’esport base a Molins de Rei en relació a altres municipis de la comarca. En canvi, molts dels assistents no van escatimar en fer dures crítiques de la gestió que se n’ha fet des del govern municipal format per CiU i PSC. Segons l’exjudoca Ruben Navarro el problema recau en la “manca d’infraestructures existents”. De fet, actualment molts clubs esportius pateixen de manca d’espais. Aros, des de l’handbol, remarcava que “mai ningú pot fer servir les pistes dels poliesportius senceres per entrenar”, fent que alguns equips hagin d’acabar en espais exteriors, com escoles, que en molts casos no estan habilitades per als entrenaments.

Cristina Vilà, vicepresidenta de l'AEM, exposant els problemes de la seva entitat // Elisenda Colell

Cristina Vilà, vicepresidenta de l’AEM, exposant els problemes de la seva entitat // Elisenda Colell

El problema d’espais, però, també el focalitza la secció d’atletisme de l’Associació Esportiva de Molins de Rei (AEM), que des del 2008 arrosseguen promeses incomplertes per cedir-los un espai “on entrenar amb dignitat”, segons Vilà, per poder tenir pista d’atletisme pròpia i no haver d’anar fins a Sant Feliu. Una lluita que sembla que encara va per llarg ja que, segons denuncia, “s’ha fet una política de nyap contra nyap”. En aquest sentit, la CUP té la intenció d’apostar per l’esport base, arremetent durament contra les polítiques Club Natació Molins de Rei, que, en paraules de Sánchez, ha apostat per “un esport masclista i d’elit”. De fet, Calomardo va assegurar que 54 esportistes federats han deixat el club des de la implantació de les noves directrius, un 27% dels 200 que hi havia a la temporada anterior.

Taula de seguiment de l’esport

Des de la CUP proposen diferents polítiques en materia esportiva. Per una banda dissenyar l’Esportíssim de manera que els infants puguin descobrir molts més esports, potenciant així la difusió de les pràctiques minoritàries, i al mateix temps ampliar les trobades escolars en diversos moments de l’any, implicant-hi en la organització les entitats i clubs del municipi.

A més, des del projecte que lidera Roger Castillo, proposen crear una taula de seguiment on les diverses associacions i col·lectius implicats amb la pràctica de l’esport puguin treballar de manera conjunta i intercanviar impressions amb l’equip de govern.

Pròxims punts de trobada

La xerrada va ser la segona del cicle de trobades que organitza la CUP per preparar el seu programa electoral. La primera va versar sobre el model energètic i la gestió dels residus. Les properes xerrades seran sobre la lluita antipatriarcal, el dimecres 8 d’abril a la Federació Obrera, la democràcia directa, el dissabte 11 d’abril a l’Ateneu Mulei o la situació de l’habitatge, el dilluns 13 d’abril.

Recomanacions personalitzades