Iniciativa reclama ajuts per finançar les millores urbanístiques a Vallpineda i la Rierada davant el Síndic

Els ecosocialistes han demanat al Síndic de Greuges de Catalunya que faci pressió per “reactivar els ajuts econòmics” que permetrien als veïns de Vallpineda i la Rierada comptar amb subvencions per fer front a la futura urbanització dels barris de muntanya.

Sergi Conde (Iniciativa) a la porta del Síndic // Iniciativa per Molins de Rei

Sergi Conde (Iniciativa) a la porta del Síndic // Iniciativa per Molins de Rei

En el present mandat s’han donat diferents passes per tal que la urbanització de la Rierada i Vallpineda es converteixi, després de molts anys d’espera, en una realitat. Segons Iniciativa per Molins de Rei, partit actualment a l’oposició, no s’ha donat el pas definitiu que “suposa la clau de passar del pla teòric al pla real” i que serà el que “acabarà decidint que es pugui dur o no a terme la urbanització”. Aquest pas, segons els ecosocialistes, és el “compromís ferm” del govern municipal per “fer-se càrrec d’una part dels costos d’urbanització”. Per a Iniciativa, el consistori hauria d’aconseguir els diners necessaris per fer front aquesta part dels costos principalment a través de recursos supramunicipals ja que, segons el portaveu del partit, Sergi Conde, els costos són “inassolibles per part de la majoria de propietaris”.

És per això que aquest partit s’ha posat en contacte amb el Síndic de Greuges de Catalunya amb l’objectiu de que pugui “analitzar i oferir opcions pel finançament de la urbanització dels barris de muntanya”. És per això que lluiten per recuperar l’esperit de la llei 3/2009 de la Generalitat de Catalunya de regularització i millora de les urbanitzacions amb dèficits urbanístics que dotava d’ajuts per la urbanització dels barris de muntanya. Des del 2010, amb l’arribada de CiU al govern de la Generalitat, no es subvencionen actuacions com aquesta, segons informen els ecosocialistes a través d’un comunicat.

Recomanacions personalitzades