La Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei visita el Síndic de Greuges

Un grup de representants de la Plataforma d’Usuaris del Transport Públic de Molins de Rei visita el Síndic de Greuges de Catalunya. Els molinencs demanen millores de tracte de la zona 2 que s’inclouran com annexos a l’Informe sobre el Preu dels Transports Públics del 2014.

Els membres de la plataforma, reunits a l'oficina del síndic // PUTP Molins de Rei

Els membres de la plataforma, reunits a l’oficina del síndic // PUTP Molins de Rei

Representants de la Platafoma d’Usuaris del Transport Públic (PUTP) de Molins de Rei, l’organisme que va aconseguir prop de 4.000 signatures per demanar que el municipi passés a formar part de la zona tarifaria 1, s’han reunit aquest dimarts amb l’àrea de Territori i Consum de l’oficina del Síndic de Greuges de Catalunya. Els membres de la PUTP de Molins de Rei han fet arribar a l’òrgan de control executiu català quatre grans demandes.

La primera és la que aquest col·lectiu ha defensat des del principi: fer que Molins de Rei sigui zona 1. En aquest sentit, Francesc Vendrell i Daniel Ruiz, membres de l’oficina del síndic, han expressat que ells defensen un sistema de pagament “basat en els quilòmetres que es facin amb transport públic”. Tot i això, segons la PUTP Molins de Rei, el síndic “entén les reclamacions dels molinencs perfectament”.

Una altra de les crítiques que han fet arribar els representants molinencs ha estat la de “corregir la discriminació entre les zones 1 i 2”, qualificant d’“injust” el fet que les tarifes del transport públic de la zona 2 siguin un 97% més cares que la de la zona 1, mentre que el salt tarifari entre altres zones és molt més baixa, com el cas de les zones 5 i 6, que es troba en el 6%.

D’altra banda també han requerit l’“eliminació de l’excepció dels municipis limítrofs”. Per viatjar entre els pobles que es troben a les fronteres entre les zones de transport públic, es pot emprar el bitllet d’una única zona. No és el cas, però, per moure’s entre Molins de Rei i Sant Feliu, ja que és obligatori comprar un bitllet de zona 2.

Un altra de les demandes, que ja és històrica i que el Síndic de Greuges ja fa més de deu anys que reclama, és la d’ampliar la tarifació social a totes les zones, ja que actualment només es troba activa a la zona 1, la més barata pel que fa el preu. D’aquesta manera, arribarien a Molins de Rei descomptes socials per accedir al transport públic per part de la gent gran i altres col·lectius prioritaris.

La resposta del Síndic a tot plegat ha estat la d’incloure les reivindicacions molinenques a l’annex de l’Informe sobre el Preu dels Transports Públics del 2014.

Recomanacions personalitzades