El Camell ret homenatge als seus diables per començar el trentè aniversari de la colla

La bèstia de foc de Molins de Rei es disfressa de diable amb motiu del 30è aniversari de la colla de Diables del Camell. Aquests responen amb un corre-cuita on van demostrar la seva motivació i energia des del primer minut i que dóna el tret d’inici a un any especial. 

Perquè s’han convertit en el complement idoni i imprescindible de la bèstia de foc històrica de Molins de Rei, perquè és impossible imaginar-se un corre-cuita sense ells i perquè 30 anys no es compleixen cada dia. Tots van ser diables per un dia. I és que el Camell es va disfressar de diable amb motiu del 30è aniversari de la seva colla, que es celebra aquest 2015, en la tradicional sortida que es realitza per Carnestoltes. Homenatge més que merescut.

Amb el mocador taronja i el vestit negre. Així va sortir el Camell a la plaça de l’Ajuntament en una vesprada on per moments va cedir el protagonisme als diables. I és que aquests van ser, més que mai, co-protagonistes del corre-cuita. Van sortir amb un extra de motivació que es va fer evident des de l’inici de l’actuació, durant la qual van fer gaudir menuts i grans amb el seu sarau d’espurnes. Els timbalers també portaven banyes de diable. Si el 2014 va ser l’any de la Colla de Diables de l’Agrupa, el 2015 serà l’any de la colla de Diables del Camell.

Imatges d’Elisenda Colell i Jose Polo

Just al principi el corrent elèctric va marxar, deixant sense música la plaça. Ràpidament, però, tot va tornar a la normalitat. Més tensió es va viure a la plaça de la Bàscula, quan un home en estat ebri va encarar-se amb un guàrdia urbà i va acabar detingut i passant la nit a la garjola.

A les escales de l’estació el Camell va patir un ensurt quan el seu coll es va començar a incendiar. Ràpidament, però, els camellaires van sacsejar la fera i els bombers que l’acompanyen en cada actuació van fer la seva feina. Tot va quedar en una anècdota i la bèstia no va quedar malmesa.

Amb tot, l’actuació va continuar sense problemes. Els petits entrebancs quedaven superats pel Camell i els seus. Diverses fonts de l’Ajuntament de Molins de Rei i la Creu Roja Baix Llobregat Centre, responsable dels serveis preventius d’aquesta actuació, han assegurat a Viu Molins de Rei que no es van registrar incidents més enllà dels habituals durant el corre-cuita.

Finalment es va acabar a la plaça de l’Església on va arribar el gran duel entre el Rei Carnestoltes d’enguany, tot fet de peces de Lego, i el Camell. Sense pèls a la llengua, la bèstia de foc va fer un discurs especialment crític amb la corrupció política. En acabar va calar foc al rei i el Carnestoltes 2015 es va donar per acabat a Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades