El ball de Carnestoltes es celebrarà al nou espai polivalent per entitats

Una carpa provisional acollirà el ball de Carnestoltes a l’espai on es construirà el nou espai polivalent per joves i entitats al costat del parc de la Mariona. Serà la primera prova d’un gran esdeveniment al lloc ideat per aquest tipus de celebracions a partir d’ara.

El terreny és actualment un aparcament de camions amb 4.000 metres quadrats per equipaments // Jose Polo

El terreny de 4.000 metres quadrats era fins fa poc un aparcament de camions // Jose Polo

El solar on es construirà el nou espai polivalent per a entitats juvenils, ubicat entre els carrers Francesc Layret, Primer de Maig i Salvador Seguí, al costat del parc de la Mariona i del Caprabo, serà on es celebrarà el ball de Carnestoltes. El que abans era un lloc d’aparcament per a camions, s’ha asfaltat i s’hi instal·larà una carpa provisional per poder dur a terme la festa. Dissabte serà la prova de foc per una zona que, a més de ser la seu social per alguns col·lectius, ha de resoldre el problema de manca d’un espai habilitat en condicions que presenten les festes populars al municipi.

Després que al 2013 Molins de Rei es quedés sense ball, s’ha mantingut la solució de l’any passat: algunes entitats juvenils es fan càrrec de la festa, amb el suport logístic del consistori, i els beneficis es destinen a una entitat o projecte social. L’any passat el beneficiari va ser la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca, que va augmentar la seva caixa de resistència amb els diners recaptats durant el ball de la plaça de la Llibertat. Enguany l’Espai Autogestionat Mallolis, Arran Molins, el Casal de Joves La Mola, l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives i l’esplai Agrupa han decidit dedicar els beneficis que aconsegueixin a la campanya “Un jersei per a un refugiat”, un projecte de Mireia Termes que treballa amb persones refugiades procedents de Síria al Líban.

Les entitats organitzadores reconeixen que, en aquesta edició, el consistori ha posat més facilitats i com no es fa en un espai central com la plaça de la Llibertat el ball s’allargarà dues hores més, fins a les 5.30h de la matinada. En l’organització del ball l’Ajuntament haurà d’invertir 6.000€ per afrontar-ne la difusió, el servei de seguretat i lavabos, així com la instal·lació de la carpa provisional i un generador elèctric. També s’hi col·locaran diversos mòduls permanents, pensant ja en la construcció del nou espai polivalent per a joves i entitats més enllà de la festa de Carnestoltes. En tot el Carnaval la regidoria de Cultura calcula que invertirà prop de 25.000 euros.

Actes Carnestoltes 2015

[ai1ec tag_name=”Carnestoltes 2015″]

Recomanacions personalitzades