Molins Camina fa el primer pas per “guanyar Molins de Rei”

L’agrupació d’electors sorgida de Podemos Molins de Rei es presenta en públic a la Federació Obrera davant d’una vuitantena de persones. Diuen voler “guanyar Molins de Rei” per recuperar la “dignitat de la política municipal”. 

Lucas Silvano Ferro durant el seu discurs // Jose Polo

Lucas Silvano Ferro durant el seu discurs // Jose Polo

Molins Camina és l’agrupació d’electors sorgida del cercle de Podemos Molins de Rei i que els uneix a altres partits i col·lectius com Equo Molins de Rei, Procés Constituent o la nova Associació d’Orientació i Cerca de Feina. Es va presentar en un acte en el qual, per sobre de tot, es va veure als seus organitzadors plens d’il·lusió i posant-se un objectiu certament ambiciós: guanyar les eleccions municipals de maig de 2015.

“No venim a ser oposició de ningú, venim a guanyar i canviar l’Ajuntament de Molins de Rei”, va afirmar contundent Lucas Silvano Ferro, flamant Secretari Municipal de Podemos Molins. Tot i que els nervis van deslluir la bona capacitat comunicativa del jove nascut el 1990 en alguns moments del seu discurs, els eixos de la intervenció de Ferro van ser clars: crítica a l’actual sistema i als partits que el representen, propostes de canvi com la municipalització de serveis i objectiu clar d’assaltar el consistori, com aquell que vol assaltar el cel.

“Aquells que han utilitzat la política per enriquir-se i aquells que decideixen pactar amb la dreta que no ens esperin perquè tenim memòria”, va afirmar per criticar els partits molinencs de l’esquerra més tradicional. Especialment dur va ser recordant tot allò que els separa d’Iniciativa per Molins de Rei criticant les gestions dels casos Clam Consulting o FMC davant d’alguns membres d’aquest partit, enterrant qualsevol punt d’acord amb els ecosocialistes. “Fa fàstic veure com es reparteixen els càrrecs per formar part del govern”, va denunciar la cara més visible de Podemos al municipi. “Si el nostre projecte polític no cap en les seves empreses privatitzades potser hem de recuperar el control d’aquestes”, va assegurar el molinenc, que aposta per la municipalització d’alguns serveis.

Militants del PSC i representants de l’Associació de Veïns del Canal també eren presents en una sala on es podia trobar un públic força divers, amb majoria de gent jove i de mitjana edat però també amb persones més grans. La sala d’actes de la Federació Obrera no estava plena però s’hi podien trobar prop de vuitanta persones.

Poc abans de la intervenció de Ferro, la seva companya de partit, Ana Aroca, va deixar ben clar l’objectiu de Molins Camina: “No venim a ocupar parcel·les de poder, venim a guanyar Molins de Rei. Hem de recuperar la dignitat de la política municipal”, va afirmar rotundament. Ella va ser l’encarregada d’explicar el procés que haurà de seguir a partir d’ara aquesta agrupació d’electors, que tindrà l’assemblea constituent el proper 6 de febrer i que haurà de recollir 500 signatures per tal de fer efectiva la seva candidatura a les pròximes eleccions municipals.

D'esquerra a dreta: Aroca, Ferro, Gámiz, Maya i Polo // Jose Polo

D’esquerra a dreta: Aroca, Ferro, Gámiz, Maya i Polo // Jose Polo

Podemos i altres

Molins Camina no està formada només per Podemos. Els acompanyen altres partits com Equo, Procés Constituent i col·lectius com la recentment creada Associació d’Orientació i Cerca de Feina de Molins de Rei. Es va trobar a faltar alguna intervenció de Procés Constituent en aquesta presentació. Sí que va agafar la paraula David Gámiz, responsable d’Equo Baix Llobregat, per donar total suport a Molins Camina. “Som aquí per deixar de delegar, per agafar les regnes”, va afirmar amb el seu andalús de Loja, Granada. “Tenen por dels partits d’esquerres que hem nascut arran del 15-M”, va advertir.

Per la seva banda, Francisco Maya va aprofitar per presentar la nova associació d’Orientació i Cerca de Feina, que vindria a ser el mateix que les assemblees d’aturats que existeixen en poblacions veïnes com Sant Vicenç dels Horts, per exemple. Maya va fer un discurs captivador, assenyalant un dels problemes més preocupants que té Molins de Rei i la resta del país: l’atur. “Hem d’anar a buscar als aturats de Molins de Rei, ajuntar-los i ajudar-nos entre tots i totes”, va declarar. “En altres pobles com Sant Vicenç o Rubí es fan millors polítiques municipals d’ocupació”, va denunciar el portaveu d’aquesta nova entitat. “No podem estar al marge de l’escena política i per això ens unim a aquesta gent jove que arriba amb empenta”, va dir per explicar la seva incorporació a Molins Camina.

Tot i que hi havien cadires lliures, gairebé 80 persones va assistir a la presentació // Jose  Polo

Tot i que hi havien cadires lliures, 80 persones van assistir a la presentació segons l’organització // Jose Polo

Candidatura de ruptura

Teresa Polo va ser l’encarregada d’explicar els principals eixos programàtics amb què neix Molins Camina, que a partir d’ara s’hauran de desenvolupar. Es podria dir que es tracta d’una candidatura de ruptura, amb algunes similituds amb la CUP pel que fa a les seves propostes. Molins Camina vol “democratitzar l’ajuntament” fent un reglament de participació ciutadana i auditant el deute, “desprofessionalitzar la política” eliminant la figura dels càrrecs de confiança i “reduint els sous dels polítics”, defensar els “interessos públics”, fer pressupostos participatius, “lluitar contra la corrupció amb transparència”, elaborar estratègies per ajudar les persones amb dificultats de pagament en subministraments domèstics i alimentació, crear un urbanisme “social i sostenible”, defensar l’educació i la sanitat públiques, potenciar l’economia del servei i del bé comú i lluitar per una  major integració de la sostenibilitat ambiental en la planificació i gestió de l’Ajuntament.

Recomanacions personalitzades