L’oposició acusa l’alcalde Joan Ramon Casals de “difamar” i “mentir” sobre les seves opcions polítiques

La CUP, Iniciativa i ERC exigeixen a l’alcalde, Joan Ramon Casals, i a altres membres de l’equip de govern municipal que deixin de fer “afirmacions falses” i “difamar sobre els plantejaments polítics” que plantegen des de l’oposició.

Mercè Ferrer (Iniciativa), Sílvia Guillén (ERC) i Roger Castillo (CUP) durant l'última reunió del Consell de Seguiment de la Crisi // Jose Polo

Mercè Ferrer (Iniciativa), Sílvia Guillén (ERC) i Roger Castillo (CUP) durant l’última reunió del Consell de Seguiment de la Crisi // Jose Polo

S’apropen les municipals i això ja és nota en l’ambient polític de Molins de Rei. Davant l’últim debat de pressupostos l’alcalde Joan Ramon Casals (CiU) titllava l’oposició d’“electoralista” per no donar suport al govern. El convergent també va acusar la CUP, Iniciativa i ERC de “pactar amb el PP” en el debat sobre les ordenances per “pujar els impostos de Molins de Rei un 6%”. Ara els partits que formen l’oposició d’esquerres al ple municipal repliquen Casals a través d’un comunicat.

“Diversos membres de l’equip de govern, entre ells l’alcalde, Joan Ramon Casals, s’han adreçat als vilatans amb afirmacions inexactes i amb falsedat per fer referència a l’actuació dels tres grups polítics que signem aquest comunicat”, indiquen la CUP, Iniciativa i ERC tot just a l’inici d’un text molt crític. “No vam votar a favor de la pujada de l’IBI: vam votar en contra de la proposta feta als grups de l’oposició, matisen en el primer punt. I és que en reiterades ocasions Casals ha manifestat que votar en contra de la proposta d’ordenances del govern és el mateix que votar a favor d’una pujada d’impostos.

Parlant de la votació de les ordenances, els partits de l’oposició d’esquerres citen la informació avançada per Viu Molins de Rei on s’explicava que l’equip de govern va canviar la seva proposta d’IBI hores abans de la celebració del ple municipal. “L’equip de govern i l’alcalde són plenament conscients d’aquest canvi a última hora que va impedir que poguéssim analitzar la nova proposta”, indiquen per explicar el seu vot en contra.

“Els tres grups sotasignants no anem en contra dels interessos de la vila”, asseguren responent a un article del regidor Esteve Altozano (CiU) en aquest diari on, precisament, afirma que “l’oposició en molts casos va en contra dels interessos de la gent de la vila”. Asseguren que, simplement, “discrepen” amb l’actual equip de govern i defensen “les propostes que considerem oportunes”.

Els tres partits indiquen que davant l’acusació del govern de voler aturar certs projectes com la nova biblioteca o la construcció del nou barri de Les Guardioles han “aportat altres propostes i maneres de tirar endavant” però que no s’ha arribat a cap acord perquè “els plantejament polítics són diferents o fins i tot oposats”. En aquest sentit, asseguren que “cap proposta de participació ciutadana ha estat acceptada durant aquest mandat” i això dificulta l’entesa.

Per acabar, la CUP, Iniciativa i ERC manifesten “estupefacció” davant “la constant rentada de mans per part de grup municipal de CiU, que no assumeix la seva co-responsabilitat de l’acció de govern feta en les tres legislatures anteriors a l’actual” on CiU formava part dels governs municipals tot i que sense ostentar l’alcaldia. També demanen a l’alcalde i altres membres de l’equip de govern que “deixin de difamar sobre els plantejaments polítics” fets per l’oposició.

Recomanacions personalitzades