Eduard Suàrez: Carta oberta al meu alcalde

Eduard SuarezBenvolgut Alcalde,

Li escric aquesta carta, en obert, per fer palesa la meva sorpresa després de saber per la premsa local que, amb el seu suport, ha permès que el Partit Popular pugui decidir i influir sobre el què és l’eina política més important que té un Ajuntament: els pressupostos municipals. Uns pressupostos que, des del meu punt de vista, disten molt de ser els pressupostos socials que els molinencs necessitem. Vostè, amb el PSC i el PP, han fet uns pressupostos de cara a la galeria (som a pocs mesos de les eleccions) per solucionar coses que són molt vistoses (però no per això urgents) i han deixat de banda les més importants, que són les persones.

A Molins de Rei, hi ha moltes famílies que passen penúries i que la crisi econòmica els ha deixat sense recursos; és aquella Vila de la qual vostè no en parla i que no surt a les fotos. A Molins de Rei, ara en aquests moments, hi ha famílies sense cap ingrés, canalla que amb prou feines pot fer àpats com cal, gent gran que ara que som al pic del hivern les passa magres per escalfar-se… És la Vila amagada, aquella que vostè amb el pacte amb el PP ha volgut soterrar.

Per sort però, hi ha un teixit associatiu ric i divers que lluita contra l’exclusió social i està al peu del carrer arribant allí on l’administració no arriba….Ho veiem tots cada dia, i la pregunta és: podria arribar l’Ajuntament a tot arreu? Doncs, des del meu punt vista, podria arribar més lluny, molt més lluny d’on ho fa ara. Si enlloc de gastar (o millor dit endeutar) els nostres recursos amb les “pedres”, ho féssim amb les persones, podríem garantir drets i assegurar una xarxa de serveis socials perquè aquells que més ho necessiten no es quedin sols, desvalguts i sense que ningú els pugui ajudar.

Hi ha diners senyor Alcalde, i li serè franc, hi ha una majoria social i política per fer-ho possible però depèn de de la voluntat que tingui, i pel què sembla, vostè ha preferit llençar-se als braços del PP que acostar-se a les demandes de les forces d’esquerres que són a la oposició.

En aquest viatge cap l’estat propi, vostè i jo compartim la mateixa bandera estelada i, d’això no en tinc cap dubte, com alcalde, al 9N va estar al lloc que la majoria de molinencs li vam demanar. Ara bé, més enllà de la bandera, em penso que poc més tenim en comú: en els Països Catalans que jo somio, les desigualats, l’obscurantisme polític i les injustícies no hi tenen cabuda i pel què veig, amb vostè hi tenen el terreny abonat.

Eduard Suàrez, militant ERC Molins de Rei

Recomanacions personalitzades