El Consell de Seguiment de la Crisi és premiat per segona vegada

L’òrgan que reuneix diferents agents socials de Molins de Rei per veure com es pot actuar contra la crisi econòmica en clau municipal ha estat premiat per l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya amb el Premi Alfons Ortuño. És la segona condecoració que rep en pocs mesos.

Guardó i diploma dels Premi Alfons Ortuño // Ajuntament de Molins de Rei

Guardó i diploma dels Premi Alfons Ortuño // Ajuntament de Molins de Rei

El Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica de Molins de Rei ha tornat a ser reconegut fora del municipi. Ara fa uns mesos l’òrgan que reuneix diferents agents socials per tal de buscar solucions a la situació econòmica actual des de la vessant municipal va rebre el Premi Compromís Democràtic i ara ha rebut el premi Alfons Ortuño, entregat per l’Escola d’Administració Pública de la Generalitat de Catalunya, en la categoria de Polítiques Sectorials i Serveis Finalistes. La iniciativa molinenca ha superat un projecte de l’Ajuntament de Mataró i l’Institut Municipal de Serveis Socials de Barcelona, que han estat els finalistes. Aquests premis reconeixen honoríficament les actuacions d’innovació i bones pràctiques en matèria de gestió pública de les administracions catalanes.

Durant l’acte de lliurament l’alcalde, Joan Ramon Casals (CiU), ha explicat que l’èxit del Consell recau en “la unanimitat política en la seva creació, el procés participatiu a l’hora de realitzar el diagnòstic, el treball en xarxa entre Ajuntament i entitats, el compromís del govern de tirar endavant les propostes del Consell i, finalment, la rendició pública de resultats”.  Per la seva banda, el primer tinent i alcalde quan es va posar en marxa aquest òrgan, Xavi Paz (PSC), ha assegurat al seu blog que està “orgullós de la feina feta entre tots” i ha recordat que va ser el seu partit qui va proposar la creació del Consell durant la passada legislatura, quan estaven a l’oposició.

Aquest òrgan va néixer l’any 2012 i agrupa 25 entitats locals, entre les quals es troben tots els partits polítics, sindicats, entitats empresarials, associacions de veïns, Creu Roja i Càritas o la PAH, tot i que aquesta última ha posat en dubte la seva utilitat recentment. Segons l’Ajuntament de Molins de Rei, altres ajuntaments catalans, la Diputació de Barcelona i, fins i tot, el govern del Marroc han mostrat el seu interès en el funcionament del Consell de Seguiment de la Crisi Econòmica de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades