Neix l’Associació de Suport als Infants de Molins de Rei

Els organitzadors de la festa que col·labora amb l’AFANOC Posa’t la Gorra han fet un pas endavant constituint-se en entitat. Aspiren a fer més esdeveniments per tal de lluitar contra el càncer infantil al llarg de l’any. 

Foto de la gorra solidària d'aquest any // Jose Polo

La gorra solidària d’aquest any // Jose Polo

L’Associació de Suport als Infants de Molins de Rei és una entitat de nova creació que es dedicarà a fomentar activitats solidàries per lluitar contra el càncer infantil. Ha estat impulsada pels organitzadors de la ja tradicional festa Posa’t la Gorra, de col·laboració amb l’AFANOC i el seu projecte de la casa dels Xuklis, que es realitza a Molins de Rei des de l’any 2007.

Un dels impulsors, Sergi Gil, assegura que la creació de l’entitat és “un pas més per complementar el que fem amb la festa amb més activitats durant la resta de l’any”. Isabel Romero, una de les persones que va iniciar aquest moviment solidari al municipi i col·laboradora a la Vall d’Hebron, afirma que cada vegada que entra en contacte amb nens malalts de càncer és “més conscient de la importància” de la feina que estan impulsant. Així doncs, a partir d’ara s’aniran organitzant activitats per lluitar contra el càncer infantil més enllà de la festa que s’ha fet fins ara.

Rosa Casals, gerent de l’AFANOC, ha assegurat durant la presentació de la nova entitat que durant aquests anys Molins de Rei s’ha convertit “en el tret de sortida de la campanya de sensibilització” que es fa cada any a les escoles catalanes. Casals ha reconegut que la festa molinenca és imitada a altres municipis com Sitges o Santa Coloma de Gramanet. “Avui és un dia molt important per la constitució d’aquesta associació”, ha opinat l’alcalde, Joan Ramon Casals. L’alcalde ha qualificat de “molt bona” la tasca que s’ha anat fent durant els últims anys per tal de col·laborar amb aquesta noble causa.

Xavi Díaz presentant l'acte acompanyat dels responsables de l'associació i l'alcalde // Jose Polo

El periodista Xavi Díaz presentant l’acte acompanyat dels responsables de l’associació i l’alcalde // Jose Polo

Posa’t la gorra, el 30 de novembre

El fet que a partit d’ara s’organitzin més activitats no significa que la tradicional festa infantil Posa’t la Gorra es deixi de fer. Enguany arribarà diumenge 30 de novembre i, com és habitual, es farà al pati de l’escola Alfons XIII. La gorra dissenyada per Custo tindrà un cost de 6 euros i, com sempre, tots els fons recaptats estaran destinats a l’AFANOC. A la festa infantil es comptarà amb inflables, tallers i activitats, les bèsties de foc de Molins de Rei, actuacions i una rifa solidària.

Primer Tast Solidari

Una de les novetats d’enguany és la celebració del Primer Tast Solidari Pro AFANOC, que es farà divendres 29 a la Sala Gòtica amb la col·laboració de l’Associació Molinenca de Tast. El preu del tast serà de 30 euros i, com no podia ser d’una altra manera, els beneficis també aniran destinats a la lluita contra el càncer infantil. Xavier Montserrat, membre d’aquesta associació, assegura que els podran tastar vins “de molt alta qualitat” pel preu que es pagarà. La presentació serà a càrrec dels sommeliers Jofre Tarrida i Mercè Martínez.

Segona cursa familiar Posa’t La Gorra

Per segon any, la secció d’atletisme de l’Associació Esportiva Molins de Rei organitzarà una cursa familiar en suport a la festa de l’AFANOC. Enguany serà el mateix dia 30 a les 10 del matí, just abans de la festa de l’Alfons XIII. Es donarà una volta pel centre de Molins de Rei. És una “cursa” on no hi ha guanyadors i on el més important és col·laborar amb la causa solidària.

Recomanacions personalitzades