La festa solidària “Posa’t la gorra” aconsegueix recaptar una xifra rècord

La setena edició del “Posa’t la Gorra”, en solidaritat amb els infants amb càncer, aconsegueix recaptar més diners que mai. Els 16.675€ aportats ajudaran a mantenir la Casa dels Xuklis, una llar per a les famílies de nens amb càncer que manté l’AFANOC, l’associació de famílies i amics de nens amb càncer a Catalunya.

El pati de l'escola Alfins XIII es va omplir de gom a gom. // Elisenda Colell

El pati de l’escola Alfons XIII es va omplir de gom a gom // Elisenda Colell

La setena edició de la festa solidària Posa’t la Gorra! ha tornat a sumar a favor dels infants que pateixen càncer. Una iniciativa que va sorgir de l’Associació de Famílies i Amics dels Nens Oncològics de Catalunya, l’AFANOC, ha esdevingut a Molins de Rei, per setè any consecutiu, un acte multitudinari. En total, s’han recaptat 16.575€, una xifra que supera en prop de 4.000€ els donatius de l’any passat (12.610 €). I és que la festa solidària que es celebra cada any a principis de desembre sembla no tenir aturador.

Un mar de gorres dissenyades aquest cop per Kukuxumuxu inundava l’escola Alfons XIII i un bon grapat d’entitats es van sumar a l’acte per ajudar a recaptar fons i fer més atractiva la participació al pati de l’escola Alfons XIII. Nombrosos tallers manuals promoguts pels esplais MIB i Spai i el Cuc van animar la jornada. Els membres d’aquesta bèstia de foc, a més, van entregar un xec de 251€ a l’AFANOC, provinents de la venda del llibre que parla de la història de la bèstia. La colla castellera molinenca, els Matossers, donaven a petits i grans la oportunitat de ser castellers per un dia, com també va cridar l’atenció dels nens el ja habitual joc de fer bombolles promogut per Embruix.

 

Els nens i nenes van poder gaudir de diversos tallers a la festa solidària // Elisenda Colell

Els nens i nenes van poder gaudir de diversos tallers a la festa solidària // Elisenda Colell

Els cossos de la Guàrdia Urbana i els Bombers es van deixar veure al Pati del Palau per mostrar els seus vehicles als més menuts, mentre al carrer Rafael Casanova es podia passejar en poni. A l’interior, l’Enxuscat i el Cuc presidien l’acte, envoltats de divertits jocs inflables aportats per l’Illa del Tresor, un dels organitzadors de l’acte juntament amb el Cèltic, d’Embruix i la col·laboració de la secció local de l’Associació Espanyola contra el Càncer, Associació Esportiva Molins i persones a títol individual.

En nom de la junta de l’AFANOC, a l’escenari, parlava l’Alexandra, una nena de 12 anys que acaba de superar un càncer. “Ara més que mai, necessitem de la vostra intel·ligència per aportar noves idees i entre tots construir un món millor”, sentenciava. “Les entitats socials hem de reinventar-nos i buscar el suport de la societat civil”, deia l’Alexandra en nom d’una associació que en temps de crisi no vol permetre que la manca de subvencions públiques i l’esvaïment de donatius privats faci trontollar la feina feta durant 25 anys de treball.

L'Alexandra i la seva mare, emocionades després de la lectura del manifest // Elisenda Colell

L’Alexandra i la seva mare, emocionades després de la lectura del manifest // Elisenda Colell

Per això, una atra eina per fer crèixer la xifra dels donatius, a part de la venda de gorres, és una rifa i dues subhastes solidàries amb productes que havien aportat els comerços locals i personalitats diverses. Els periodistes esportius Xavi Díaz i Bernat Soler animaven una subhasta de samarretes signades per cracks com Messi, Andrés Iniesta, Cristiano Ronaldo, Juan Carlos Navarro, Gasol o Javi López, entre d’altres. Una bicicleta, un pernil i un telèfon mòbil, entre altres objectes, completaven el conjunt de productes oferts en benefici a l’AFANOC.

Amb tot plegat es van recollir més de 16.000 euros que s’entregaran a l’entitat presidida per Josep Pla Boix, que assegura: “Cap circumstància ni obstacle aturarà la nostra tasca”. Els donatius es destinaran, en la seva majoria, a mantenir el projecte de La Casa dels Xuklis, un espai que avui és una realitat, on ja s’hi han atès prop de 400 famílies de fora de Barcelona perquè puguin passar el major temps possible amb els fills malalts que segueixen tractaments mèdics a la capital catalana. Segons Boix “s’està fent una feina excel·lent malgrat el creixent nombre de despeses que implica”.

Primera cursa solidària

La cursa solidària va aplegar a gent de totes les edats // A.E. Molins

La cursa solidària va aplegar a gent de totes les edats // A.E. Molins

Per tal d’engreixar l’ajuda als nens i nenes amb càncer, el dissabte a la tarda va tenir lloc la primera cursa solidària infantil i juvenil. Per inscriure’s calia comprar la gorra, a 5€, i en funció de l’edat, els assistents corrien una volta o dues pel Centre Vila, sortint i arribant de la plaça de la Vila passant per la plaça de la Creu. La iniciativa esportiva que es realitzava per primer cop també va ajudar a que la xifra assolida hagi superat en prop de 4.000€ la del 2012. L’acte comptava amb la col·laboració de l’AEM i el caliu dels organitzadors habituals.

Recomanacions personalitzades