Detingut l’exguàrdia civil que va disparar a l’atracador trobat mort al polígon El Pla

Els Mossos d’Esquadra han detingut el joier i guàrdia civil a la reserva acusat de l’assassinat de l’atracador trobat mort divendres a la nit davant la discoteca EiTwo. El detingut va disparar a la víctima quan aquesta intentava atracar-lo davant el club Infierno del Papiol.

La policia científica va estudiar el lloc on es va trobar el cos durant hores abans de l'aixecament del cadàver // David Guerrero

La policia científica va estudiar el lloc on es va trobar el cos durant hores abans de l’aixecament del cadàver // David Guerrero

Els Mossos d’Esquadra han informat de la detenció d’una persona relacionada amb l’home trobat mort al polígon El Pla la nit de divendres. Fonts properes a la investigació han confirmat a Viu Molins de Rei que el detingut és el guàrdia civil a la reserva que va disparar en defensa pròpia.

D’aquesta manera, les peces del trencaclosques que uneixen el robatori a la botiga Animal Shopping, el tiroteig davant el club Infierno del Papiol i un home mort davant la discoteca EiTwo comencen a encaixar. La prova clau per relacionar el cos trobat al polígon amb el tiroteig previ ha estat la bala que li va provocar la mort: és de la pistola del guàrdia civil retirat que actualment treballa de joier i que va disparar als atracadors quan el van intentar assaltar a la sortida del prostíbul papiolenc.

Segons la versió del detingut, al voltant de dos quarts de vuit, quan va sortir del club i es va pujar al seu cotxe -un Audi aparcat sobre la vorera a escassos 10 metres de l’entrada del club- se li van apropar dos homes armats i amb el casc posat amb la intenció d’atracar-lo. Estaven amagats al costat de les vies del tren, amb la moto a l’altre costat preparada per fugir, esperant la seva sortida. Es desconeix si volien robar el seu cotxe o tenien constància de qui era i volien emportar-se les seves joies.

Sigui com sigui, l’exguàrdia civil, al sentir-se amenaçat, va treure la pistola que portava a sobre i sense baixar la finestreta va disparar, com a mínim, dos trets. Fonts properes a la investigació expliquen que la bala que va provocar la mort d’un dels atracadors -un jove de 21 anys de nacionalitat colombiana i sense domicili conegut- portava restes de vidres de la finestra del cotxe, el que va ajudar als investigadors a lligar caps.

El tiroteig es va produir a la sortida del club Infierno, on antigament es trobava el club Paraíso // David Guerrero

El tiroteig es va produir a la sortida del club Infierno, on antigament es trobava el club Paraíso // David Guerrero

El prostíbul Infierno hores després del tiroteig, que s'ha produït a l'alçada del cotxe blanc a la fotografia // David Guerrero

El prostíbul Infierno hores després del tiroteig, que s’ha produït a l’alçada del cotxe blanc a la fotografia // David Guerrero

Els atracadors van fugir del lloc del tiroteig i el joier exguàrdia civil va tornar a entrar al club on havia estat venent joies a diverses prostitutes que treballen al local i prenent una copa per informar del que havia passat i trucar a la policia. Mentre la Guàrdia Urbana rebia la trucada d’un dels propietaris de la discoteca EiTwo informant de que un home estava mort al carrer, al prostíbul Infierno del Papiol l’exguàrdia civil explicava la seqüència dels fets als Mossos d’Esquadra.

La policia li va prendre declaració, va requisar l’arma i es va emportar al dipòsit dels Mossos el cotxe amb el vidre de la finestra trencat pel tiroteig. Els agents també van visionar les imatges de les càmeres de videovigilància a l’exterior del prostíbul que van enregistrar el tiroteig. Testimonis presents al local asseguren que l’exguàrdia civil no va marxar d’allà detingut, però poques hores després els Mossos han informat de la seva detenció.

La investigació continua oberta i la policia continua tractant de trobar a l’acompanyant de l’atracador mort. Segons les hipòtesis més factibles amb les que treballen els mossos, va deixar al seu company al polígon El Pla al veure que es dessagnava per la ferida de bala i va continuar la seva fugida amb una moto Triumph robada. Aquella mateixa nit la policia va muntar diversos controls a l’àrea metropolitana per localitzar l’atracador fugat però no el van trobar. La investigació continua oberta.

Recomanacions personalitzades