Neix Dog Molins, el punt de trobada dels propietaris de gossos de Molins de Rei

Dog Molins és una web on els propietaris de gossos de Molins de Rei comparteixen opinions i fan reivindicacions per millorar la qualitat de vida de les seves mascotes. Aspiren a ser  un interlocutor vàlid amb l’Ajuntament i tenen diversos projectes de futur.

Leith Oscar i les seves mascotes davant el correcan del barri de la Granja // Jose Polo

Leith Oscar i les seves mascotes davant el correcan del barri de la Granja // Jose Polo

Un punt de trobada on es reflexiona sobre tot el que significa tenir un gos a Molins de Rei, així es podria definir DogMolins. La pàgina web, activa fa uns mesos, va néixer arran d’un blog que volia “fer d’enllaç” entre els propietaris de gossos i l’Ajuntament, segons explica el seu promotor, Leith Oscar, en declaracions a Viu Molins de Rei. A través de l’antic blog van endegar la campanya Àrea Verda reclamant una zona d’esbarjo per als seus gossos.

Mesos després, durant els quals l’Associació Protectora d’Animals de Catalunya (APAC) i diversos ciutadans també van mobilitzar-se amb aquesta causa, l’Ajuntament va estrenar dos espais de lleure per a aquestes mascotes, un al barri de La Granja i l’altre al Canal. El nou DogMolins comparteix els objectius i estil de l’antic blog però amb un aspecte molt més professional.

En aquest portal es poden trobar cada cop més continguts, des d’una informació general relacionada amb els gossos fins a mapes de les zones d’esbarjo i de les bosses per recollir defecacions passant per denuncies de la situació d’alguns equipaments o l’actitud d’alguns ciutadans, propietaris i no propietaris, envers els gossos. “Som conscients que hi ha molts propietaris incívics i això ens perjudica a tots”, reconeix Oscar, lamentant el poc civisme per part d’alguns.

“Volem fer queixes constructives i aconseguir que la ciutadania estigui més compromesa”, resumeix l’impulsor de la web. Una d’aquestes denúncies és la manca de manteniment de les recents zones d’esbarjo per a gossos i, en concret, l’enllumenat de la que està situat al parc del Llobregat. També ofereixen productes per a gossos amb descomptes per als usuaris de la web en algunes botigues de Molins de Rei.

Com a projectes de futur, la intenció és crear una aplicació mòbil amb “sistemes de notificació” per lluitar contra la pèrdua de mascotes. Les noves tecnologies al servei de les persones i, en aquest cas, també dels gossos. “La idea és que cada persona que tingui l’aplicació rebi un avís quan es perdi un gos al municipi”, explica Leith Oscar. “Dono les gràcies a tothom que m’ajuda a recopilar informació i em dedica una mica del seu temps en poder compartir les seves experiències”, diu l’impulsor de la web, que es dedica professionalment al desenvolupament d’aplicacions.

Recomanacions personalitzades