Els gegants reculen davant la pluja i decideixen anul·lar la Trobada Gegantera

La pluja de diumenge al matí ha fet impracticable la 29a Trobada Gegantera, que s’ha hagut de suspendre just en el moment de començar. Quaranta figures vingudes d’arreu de Catalunya s’han instal·lat als porxos de la plaça de la Vila fins que una treva de l’aiguat ha permès carregar els camions de les colles.

Poc a poc, la pluja ha fet marxar el públic assistent // Elisenda Colell

Poc a poc, la pluja ha fet marxar el públic assistent // Elisenda Colell

Després d’una trobada per emmarcar, quan l’any passat els geganters de Molins de Rei es van convertir en colla centenària, enguany el cercavila també serà recordat. Aquest cop, però, la pluja n’ha estat la protagonista. Dos minuts després de començar a entrar les figures a la plaça de l’Ajuntament, un fort aiguat ha fet impossible que la vintena de colles convidades passegessin els seus gegants pels carrers més cèntrics i han hagut d’aixoplugar-se al porxo que uneix la plaça de l’Ajuntament amb la del Molí.

Des de les 9 del matí han estat plantats a la plaça de la Llibertat però just en el moment de començar la cercavila la pluja ha interromput la festa. I ho ha fet de valent. Geganters vinguts d’arreu de Catalunya han hagut de recular cap a casa un cop iniciada la 29a Trobada Gegantera degut a les condicions meteorològiques.

En un principi s’han presentat totes les colles amb la idea d’estalviar-se el recorregut pels carrers de la vila i fer únicament l’esclat final de festa. La intensitat de la pluja, però, ha obligat als geganters de Molins de Rei a moure fitxa i anul·lar la trobada mentre les figures i el públic s’acumulaven als porxos de la plaça de la Vila.

Quan la pluja ha parat, les diferents colles han aprofitat per carregar els camions i tornar cap a casa // Elisenda Colell

Quan la pluja ha parat, les diferents colles han aprofitat per carregar els camions i tornar cap a casa // Elisenda Colell

Durant una hora de tempesta, algunes gralles no s’han resistit a fer sonar les seves melodies, i fins i tot s’ha mogut algun gegant. La trobada d’aquest any comptava amb la presència dels gegants de Sant Andreu del Palomar, de l’Arboç, Cambrils, Moià, Cerdanyola, la Barceloneta, Sant Marçal, Argentona, Tarragona, Caldes de Montbui, la Geltrú, Sant Pere de Ribes, la Verneda, Sant Bartomeu del Grau, Poble-sec, Vilanova d’Espoia, Santa Oliva i Sant Joan Samora, amb els gegants més alts de Catalunya. També han estat presents els gegants de Bergara i Txantrea de Pamplona, els únics que dissabte, a la Passada dels Gegants Nous, han pogut exhibir les seves danses.

Una treva del ruixat, al voltant de la una del migdia, ha permès a les colles convidades carregar els camions al mig de la plaça i tornar amb els gegants cap a casa. La propera actuació on es podrà veure en acció als gegants centenaris locals, el Miquel i la Montserrat, serà demà a les onze del matí.

[sam id=”43″ codes=”true”]

Recomanacions personalitzades