Ja es poden presentar projectes a la cinquena edició del concurs “Millorem Molins”

S’obre el termini per presentar els projectes a la cinquena edició del certamen “Millorem Molins”, organitzat per la CUP Molins de Rei. Amb part dels sous dels seus quatre regidors, premien les millors iniciatives de les entitats de Molins de Rei, prioritzant aquelles relacionades amb l’economia social.

Els responsables del Cau i la Cuquera van emportar-se una bona alegria // Jose Polo

Els guanyadors de la darrera edició del certàmen // Jose Polo

Per cinquè cop, la CUP organitza el certamen “Millorem Molins“, un concurs que finança dos projectes presentats per entitats o associacions del municipi. Com ja es va fer en l’anterior edició,  a l’hora d’escollir els projectes guanyadors es prioritzaran les iniciatives en l’àmbit socioeconòmic i projectes d’economia social en que les entitats s’involucrin per construir una vila millor.

Les propostes que vagin en aquesta línia obtindran 5 punts dels 100 que s’atorguen en funció d’un seguit de barems recollits a les bases del concurs, que ja es poden descarregar de la web del partit. El certamen també prioritza els projectes d’entitats amb menys socis i els que es facin conjuntament.

Els interessats poden presentar les seves propostes fins el 10 d’octubre. Un jurat independent, a més de les votacions populars registrades al blog del concurs a finals d’octubre, seran els encarregats de decidir qui s’emportarà els premis. La setmana del 3 al 7 de novembre es donaran a conèixer els guanyadors.

Les dotacions econòmiques per a les iniciatives escollides són de 1.250€ per al projecte guanyador i de 1.000 euros per als finalistes. Aquests premis s’atorguen amb una part dels sous que reben els regidors i portaveu del partit. En total, tres regidors de la CUP -Roger Castillo, Albert Botran i Mar Miralles- cedeixen 380€ del seu sou anual, mentre que el portaveu, Àlex Maymó, n’aporta 475€ al tenir més ingressos pel càrrec que ocupa. Aquesta és una manera de demostrar el seu descontentament amb els sous que cobren els membres del ple municipal i que des de la CUP consideren “excessius” i retornar part d’aquests diners al teixit associatiu del municipi per, justifiquen, “tenir una vila més dinàmica i socialment cohesionada”.

Projectes de tot tipus

Jordi Beumala va ser l'encarregat de recollir el premi pel projecte Baketospel // Jordi Julià

Imatge de l’entrega de premis del certamen Millorem Molins de l’any 2012 // Jordi Julià

L’edició d’enguany ja és la cinquena que ofereix la CUP Molins per tal que les entitats aconsegueixin una via de finançament alternativa. L’any passat el grup de teatre La Cuquera es va fer amb el premi de 1.250€, mentre que l’Agrupament Escolta Jaume Vicens Vives va emportar-se 1.000€.

Els primers en beneficiar-se’n van ser el Casal de Joves La Mola, guanyadors l’any 2008. Els premiats l’any 2012 van ser el grup de criança Vincles i el conjunt musical Baketospel. També va ser guardonat l’any 2011 el projecte d’instal·lació d’una xarxa wifi lliure i gratuïta a la vila, que van impulsar des de l’Ateneu Mulei, el Cau i el Casal de Joves, amb el suport de guifi.net. En aquest cas, però, tres anys després encara no hi ha cap punt operatiu. Altres premiats han estat els Amics dels Pessebres i la Colla Gegantera de Molins de Rei.

Recomanacions personalitzades