Relleu als plans d’ocupació de l’Àrea Metropolitana

Les 14 persones que treballaran durant sis mesos en els plans d’ocupació finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona ja han iniciat la feina. Neteja, civisme i manteniment són les seves tasques. El Pla d’Ocupació Municipal 2012-2015 es clourà amb la contractació de 13 persones més al desembre. 

La brigada d'obres ha actuat al pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders // Ajuntament de Molins de Rei

La brigada d’obres ha actuat al pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders // Ajuntament de Molins de Rei

Nou relleu als plans d’ocupació que donen feina durant sis mesos a molinencs i molinenques en situació d’atur. Si fins ara havien estat 9 persones les que es contractaven cada sis mesos, aquest cop són 14 les que ja han agafat el relleu d’aquests plans d’ocupació finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els 14 treballadors temporals continuaran fent-se càrrec del manteniment de la via pública, la millora del civisme i la protecció de l’entorn forestal de la població, segons han informat fonts municipals, en els tres llocs de treball creats de peons d’obres, dos d’operaris de manteniment d’interior i exteriors d’equipaments municipals, dos operaris de neteja d’exteriors, tres peons forestals i quatre agents cívics.

En els anteriors plans d’ocupació s’han fet diverses tasques que han servit per millorar el manteniment de l’espai públic, realitzar millores en la senyalització viària, netejar els marges de les carreteres de muntanya i millorar la convivència a l’entorn de les escoles. Els contractes dels plans d’ocupació tenen una durada de sis mesos amb una ocupació del 70% de la jornada laboral, destinant el 30% restant a formació específica sobre la tasca que els ha estat assignada.

Penúltim relleu

Els contractes, de sis mesos de durada, van començar al juny i s’allargaran fins al novembre. Serà llavors quan passaran el relleu definitiu a 13 persones, les últimes que seran contractades en el Pla d’Ocupació Municipal 2012-2015, que haurà donat ocupació temporal a un total de 54 persones en tres anys, primer en tongades de 9 treballadors i ara de 14 i 13 per finalitzar el programa tot just amb l’actual mandat dels governs municipals.

La darrera convocatòria per participar als plans d’ocupació s’obrirà al novembre. Seran 13 llocs de treball que s’ocuparan del 16 de desembre del 2014 fins el 15 de juny de 2015. S’hi podran presentar com a candidates totes aquelles persones inscrites com a demandants de feina al Servei d’Ocupació de Catalunya que no hagin participat en cap altre pla d’ocupació durant l’últim any.

Recomanacions personalitzades