Els efectes positius dels plans d’ocupació es demostren en millores a l’espai públic

Els llocs de treball generats pels plans d’ocupació s’han destinat a augmentar el manteniment de l’espai públic, realitzar millores en la senyalització viària, netejar els marges de les carreteres de muntanya i millorar la convivència a l’entorn de les escoles.

La brigada d'obres ha actuat al pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders // Ajuntament de Molins de Rei

La brigada d’obres ha actuat al pas de vianants de la plaça de la Vila amb Pere Calders // Ajuntament de Molins de Rei

Molins de Rei en el seu conjunt està notant els efectes de la feina feta i des de l’Ajuntament fan un balanç molt positiu dels tres primeres mesos de feina de les 9 persones contractades en els plans d’ocupació finançats per l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

Els tres operaris de la brigada de manteniment s’han encarregat de fer l’arranjament de voreres al carrer Carme Galceran, Menéndez Pelayo, Felip Canalies i a la plaça de l’Església. Actualment estan realitzant un nou pas de vianants adaptat entre la plaça de la Vila i el carrer Pere Calders.

Per la seva banda, tres persones més han format un equip de peons forestals que està fent les tasques de neteja dels perímetres de la carretera de Molins de Rei a Sant Cugat en el tram de la Rierada a Vallpineda.

Agents cívics a barris i escoles

Els agents cívics, una figura que ja s’havia posat en marxa en anteriors plans d’ocupació, han continuat donant bons resultats. Aquest cop són tres agents i s’ha centrat la seva actuació en els barris de La Granja, el Canal i el Centre Vila, els tres barris amb major densitat de població. L’objectiu dels agents cívics és recollir i detectar incidències i donar suport a les entrades i sortides de les escoles. Properament iniciaran una campanya d’informació i foment de la recollida selectiva de paper i cartró entre els comerços.

Aquestes nou persones dels plans d’ocupació actuals treballaran fins el 10 de juny. Posteriorment hi haurà dos plans d’ocupació més: el primer d’ells serà de l’11 de juny fins el 10 de desembre i el segon de l’11 de desembre de 2013 al 10 de juny de 2014. En tots dos casos es realitzaran processos selectius nous i independents als que es podran presentar novament tant les persones que van quedar de reserves com aquelles no seleccionades. També ho podran fer noves persones que s’hagin quedat a l’atur i compleixin els requisits establerts. En total, seran 27 les persones que aconseguiran una feina temporal de sis mesos a través d’aquests plans d’ocupació.

Recomanacions personalitzades