Mor el comunicador molinenc Santy Porta

Santy Porta mor als 58 anys víctima d’una greu malaltia. Va ser el fundador de la revista El Tot. La seva passió per la música el va portar a col·laborar amb diferents mitjans de comunicació com Ràdio Molins de Rei i Ràdio Barcelona. Fins ara feia el programa Minuts Revival a ETV.

Santy Porta al seu arxiu rodejat de cintes de vídeo // http://minutsrevival.blogspot.com.es

Santy Porta al seu arxiu rodejat de cintes de vídeo // http://minutsrevival.blogspot.com.es

El Joaquin Luqui molinenc, així es podria definir la figura de Santy Porta, mort als 58 anys aquest diumenge 13 de juliol víctima d’una greu malaltia.

Apassionat per davant de tot de la música, la seva contribució més important al panorama comunicatiu molinenc va ser la creació l’any 1980 del setmanari El Tot, revista que combinava informació, opinió i publicitat i on van col·laborar altres mestres de la comunicació de Molins de Rei com Miquel Armengol o Carles Vives. També un dels impulsors de Viu Molins de Rei fent la secció d’esports durant l’última etapa de la revista.

Precisament, la seva estreta relació amb Armengol el va portar a ser col·laborador de Ràdio Molins de Rei des dels seus inicis. Va conduir programes com El túnel del temps o Mites del pop, on feia difusió de música dels 60, 70 i 80. De fet, aquest interès per la música d’aquest període el va acompanyar durant tota la seva carrera professional.

Fora de Molins de Rei Porta també va tenir recorregut. La seva secció El túnel del tiempo per la revista Top el va portar a conduir un programa amb el mateix nom a Ràdio Barcelona – Cadena SER. Des de Casp 6, bressol de tants periodistes i comunicadors, va fer la seva contribució més mediàtica a les ones radiofòniques.

Amb la mateixa idea de fer una revisió a la música d’altres temps, va exportar el model de programa a la televisió. Primer ho va fer amb el programa Revival 25, a 25TV. Més endavant, amb Minuts Revival a ETV, on encara estava actiu i ja havia superat els 500 programes. Porta tenia un gran arxiu audiovisual que el permetia realitzar tota aquesta tasca.

Recomanacions personalitzades