Ràdio Molins de Rei avui fa trenta anys

Avui fa trenta anys del naixement de Ràdio Molins de Rei. La història de la ràdio nostra no es pot entendre sense la figura de Miquel Armengol.

Miquel Armengol

La història de Ràdio Molins de Rei no es pot entendre sense la figura d’en Miquel Armengol. Va estar vinculat al mitjà des de la seva fundació, en el fons d’un garatge, i va dirigir l’emissora durant molts anys  sent l’esperit de la ràdio. Ni el mític “Bon dia i bona hora”, ni els milers de col·laboradors que han passat durant aquests anys pels estudis de la ràdio, ni les noves instal·lacions inaugurades fa cinc anys haurien estat una realitat sense la tasca incansable del Miquel Armengol. Un professional que vivia de la ràdio i per la ràdio, i que alimentava d’aquesta passió a tothom a qui s’apropava al carrer Foment, número 6.

Ara, un any i tres mesos després de la seva mort, un equip de periodistes cuiden del seu llegat. Tots aquells que vaticinaven la desaparició de la ràdio local a Molins de Rei amb la mort del Miquel es van equivocar de ple. Un equip humà amb molta empenta i un gran número de col·laboradors no han baixat del vaixell i, dia a dia, fan que la ràdio tiri endavant amb força. Tothom es recorda del Miquel i l’estudi des del que va saludar tants matins a tots els molinencs ara porta el seu nom. Amb la figura del Miquel a la memòria, toca estar al costat i recolzar a tot l’equip de l’emissora. Ells també tindran encerts i errades com va tenir en Miquel.

Tirant la mirada enrere, sobresurten els encerts per sobre dels errors. La tasca del Miquel dinamitzant la societat i cultura a la vila i el seu èxit aplicant l’esquema de la ràdio generalista a la ràdio local ha estat d’una gran importància. La ràdio nostra ha dignificat la tasca del periodista local i ha aconseguit que en els seus micròfons -i darrere d’ells- es desenvolupi un treball tant o més professional que el dels grans mitjans. Ara, en ple segle XXI, milers de persones treballen en mitjans locals arreu de Catalunya utilitzant, en certa manera, l’esquema que Ràdio Molins de Rei porta aplicant des de fa molts anys.

En el trentè aniversari de Ràdio Molins de Rei, Viu Molins de Rei vol felicitar especialment a la ràdio, on va sorgir el germen d’aquest projecte. Viu Molins de Rei, de fet, és fill de la ràdio. Els dos creadors i gran part de l’equip de Viu Molins de Rei col·laboren o han col·laborat amb la ràdio. És més que possible que, sense l’oportunitat que la ràdio i en Miquel ens va donar en el seu dia, Viu Molins de Rei no existís. Per tot això, i moltes coses més, per molts anys Ràdio Molins de Rei!

Foto del programa de Ràdio Molins de Rei el passat Sant Jordi

Foto del programa de Ràdio Molins de Rei el passat Sant Jordi

Jose Polo / David Guerrero

Video: Irene Terrón

Recomanacions personalitzades