El Festival de Cine de Terror aconsegueix formar part de la federació europea de festivals de cinema fantàstic

El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei ha estat acceptat com a membre de l’European Fantastic Film Festivals. Els responsables de l’organisme van avaluar a fons el festival molinenc l’any passat i a la propera edició ja podran atorgar un prestigiós premi Méliès.

El teatre de la Peni tornava a aplegar les 12 hores de cinema de terror // Elisenda Colell

El teatre de la Peni durant la celebració de les 12 hores a la passada edició del Festival de Cine de Terror // Elisenda Colell

L’ingrés a l’European Fantastic Film Festivals Federation (EFFF) com a membre actiu de la prestigiosa associació és un privilegi que només tenen els millors festivals internacionals i el de Molins de Rei ho ha aconseguit. El Festival de Cine de Terror de Molins de Rei és el segon festival català que entra dins de la federació europea de festivals de cinema fantàstic, on fins ara l’únic representant del territori era el de Sitges.

Amb el de Molins de Rei, són quatre els festivals espanyols dins de l’associació, ja que també forma part el Fancine de Màlaga i la Setmana de Cine Fantàstic i de Terror de Donostia. En total formen part de l’associació un total de 22 cites arreu d’Europa, entre les que es troben el BIFF de Brussel·les, l’Imagine d’Amsterdam i el Frightfest de Londres.

L’entrada dins d’aquesta associació és un reconeixement a la feina ben feta i s’ha fet públic mesos després d’una avaluació a fons del funcionament del festival molinenc. Era el repte de la passada edició: donar una bona imatge davant el president de l’European Fantastic Film Festivals, Christian Hallmann, que va estar a Molins de Rei durant tot el festival formant part del jurat i prenent nota del funcionament per valorar la candidatura. Les impressions durant el festival eren bones i, efectivament, sembla ser que Hallmann va marxar content de Molins de Rei.

Els organitzadors del festival asseguren que la pertinença a la federació representa “un enorme creixement per al festival“, però a la vegada apunten: “Continuarem mantenint la nostra identitat, els trets que ens caracteritzen i que desitgem mantenir perquè són part de la nostra herència i la nostra idiosincràsia”.

Premi Méliès

Més enllà del prestigi i avantatges pels organitzadors que pugui suposar formar part d’aquesta associació, el més visible de cara a la galeria serà la incorporació d’un nou guardó dins dels que entrega el Festival de Cine de Terror. A partir de la propera edició s’entregarà un Méliès d’Argent al millor curtmetratge fantàstic europeu i aquest serà nominat al Méliès d’Or que s’entrega anualment al Festival Internacional de Cine de Sitges.

Recomanacions personalitzades