Un canvi de normativa deixa Suzuki Català fora de les 24 hores de motociclisme

Suzuki Català no estarà a la propera edició de les 24 hores de motociclisme de resistència a Montmeló. El director de l’equip molinenc, Eduard Català, explica que un canvi de normativa ha fet pujar el pressupost uns 10.000 euros que “no es poden assumir”.

Eduard Català celebrant la victòria al podi de Montmeló // Suzuky Català

Eduard Català i els seus celebrant la victòria al podi de Montmeló l’any 2013 // Suzuky Català

Després de 17 participacions, 6 victòries i 13 podis, Suzuki Català no participarà a l’edició 2014 de les 24 Hores de Catalunya de motociclisme de resistència. El director de l’equip molinenc, Eduard Català, assegura a Viu Molins de Rei que “un canvi de normativa” de l’organització eleva el cost de la participació uns 10.000 euros per sobre de les previsions i, ara per ara, “no són assumibles” per la seva formació.

La nova reglamentació obliga a tots els equips a utilitzar la mateixa marca de pneumàtics, fent que sigui més car participar. “Es nota molt que han volgut fer negoci”, assevera Català amb cert to de resignació per haver-se de quedar fora de la competició. Ara tothom haurà de comprar la mateixa marca i al mateix preu, fet que perjudica els equips amb un pressupsot més modest però amb més tradició de la cursa.

Suzuki Català ja tenia confirmats els pilots per aquesta edició de les 24 hores i també havia aconseguit el suport de diferents patrocinadors però els esforços de l’equip no han estat suficients. “M’ha costat molt prendre aquesta decisió perquè parlem de 17 anys seguits treballant i batallant”, reconeix el cap de l’equip. Al mateix temps, però, Català assegura que al 2015 “esperen tornar” i creu que el circuit “farà una reflexió” sobre aquesta nova normativa.

La sortida ha estat un dels pocs moments positius per a Suzuki Català // jose Polo

Sortida de l’última edició de les 24 hores de motociclisme // jose Polo

Un equip històric

És evident que Suzuki Català no és un equip qualsevol i que les 24 hores del circuit de Montmeló no seran el mateix sense ells. Juntament amb Folch Endurance, han estat els grans dominadors de les últimes edicions. De fet, la cursa de resistència ha estat, durant els últims anys, un gran cara a cara entre totes dues formacions. Possiblement, l’atractiu de la competició baixi considerablement sense la participació de l’equip molinenc.

Recomanacions personalitzades