L'equip Suzuki Català acaba tercer a les 24h de motociclisme

L’equip de Molins de Rei perd en el seu duel contra Yamaha Folch Endurance al Circuit de Catalunya. Una avaria mecànica quan Suzuki Català era primer ha marcat la cursa i ha relegat als molinencs a la tercera posició.

Un trencament al col·lector d’escapament de la GSX-R ha deixat a Suzuki Català sense opcions // cedida per Suzuki Català

Un trencament al col·lector d’escapament de la GSX-R ha deixat a Suzuki Català sense opcions // Suzuki Català

Per guanyar una cursa de resistència, i més les 24 hores de Montmeló, has d’aconseguir un còctel entre la millor mecànica, els millors pilots, el millor equip i, evidentment, sort. Ni el primer ni l’últim factor han acompanyat a Suzuki Català en aquestes 24 Hores Frigo de Motociclisme del Circuit de Catalunya, que han finalitzat tercers de la competició.

Després de sortir des de la tercera posició, els molinencs van anar remuntant poc a poc en el duel contra l’altre dominador de l’última dècada d’aquesta competició i campió en aquesta edició, el Yamaha Folch Endurance. L’equip de Josep Maria Folch acumula amb aquesta set victòries mentre que els d’Eduard Català en tenen cinc.

El Yamaha Folch, amb 7 victòries, s'escapa de Suzuki Català, amb 5 // cedida per Suzuki Català

El Yamaha Folch, amb 7 victòries, s'escapa de Suzuki Català, amb 5 // Suzuki Català

Sobre la cinquena hora de la prova Suzuki Català és va posar en primera posició després d’un relleu de gran qualitat de David Tirado. Una any més tornava aquella igualtat que ha forjat la rivalitat dominadora dels últims anys en aquesta, però Suzuki Català no era capaç d’aconseguir la distància necessària sobre Yamaha Folch per tal de poder afrontar amb garanties qualsevol imprevist.

La distància no va arribar però si l’imprevist.  La GSX-R dels de Molins de Rei patia un trencament al col·lector d’escapament sobre les 22 hores deixant les aspiracions dels molinencs en res més que un bonic somni. Després de perdre prop de mitja hora solucionant el problema, l’equip va tornar a pista en 13ª posició.

Només quedava l’heroica i l’equip format per David Manuel Tirado, Berto López, Xavi Forés i Salva Cabana la va intentar. Una taca d’oli va fer caure a Tirado i després López va sortir de pista fruit de l’afany guanyador i la impotència que crea veure que el triomf s’escapa.

El sol sortia després d’una nit de malsons i, a partir d’aquell moment, la remuntada de Suzuki va arribar fins la tercera posició. Tot i això, la emoció s’ha mantingut fins al final, ja que a mitja hora de finalitzar la competició ha caigut una gran pluja que ha obligat a canviar els pneumàtics i la moto de l’equip Suzuki Català ha patit una inesperada caiguda a l’última volta. El pilot David Tirado, explicava al finalitzar la cursa que “la pista estava molt mullada i no he pogut controlar la moto, així que ha quedat trencada i amb el dipòsit destrossat”. En tant mal estat ha quedat, que el pilot no ha pogut portar-la rodant fins a la meta, el que en un primer moment ha fet patir als integrants de l’equip. L’organització ho ha donat per vàlid i així s’han assegurat la tercera posició del podi.

Amb un total de 708 voltes, a 34 dels guanyadors, no es podia fer més. Les dues places de més privilegi del podi estaven reservades per les Yamahas, que van tenir la millor mecànica, els millors pilots, el millor equip i, evidentment, una mica de sort.

Reviu la narració de Viu Molins de Rei en directe durant les 24 hores

Recomanacions personalitzades